2023. április 27. | 14:06

A férfinak ittasan jó ötletnek tűnhetett buszosat játszani, valójában súlyos károkat okozott.

Szolnokon, 2023. április 26-án estefelé egy sofőr leparkolt autóbuszával a cég telephelyén, ahol dolgozik. Lejárt a műszakja, ezért leadta, majd beült saját autójába és haza indult.

Nem sokkal később viszont egy részeg férfi tántorgott be a telephelyre. Megtalálta a nem sokkal korábban leparkolt buszt és megkereste a kulcsát, amit benne hagytak.

A telephely biztonsági őre közben hívta a hazafelé tartó sofőrt, mert mozgást észlelt a buszban. Nem sokkal később a jogosulatlan sofőr elindult a hatalmas járművel.

Mivel nem látott tisztán, egy a telephelyen álló másik teherautónak is nekiment, mielőtt kifordult, abban egymilliós kárt okozva. Végül a manőver sikerült, el tudott indulni az autóbusszal és kihajtott a közútra.

Közben észrevette az úton a busz eredeti sofőrje is, aki követte. Végül egy megállóban félreállt a részeg sofőr és kinyitotta az ajtót is, mintha lennének utasok.

Helyettük viszont az eredeti buszsofőr szállt fel, aki gyorsan leállította a buszt és elvette annak kulcsát. A történtek közben hívta a rendőröket és a busztolvajt a sofőrülésben tartotta, amíg kiérkeztek.

A hatóságok a 41 éves helyi férfit megszondáztatták, a műszer pozitív értéket mutatott. Azt is megállapították, hogy a busz vezetéséhez megfelelő engedéllyel nem rendelkezik amellett, hogy jogosulatlanul vitte el.

Ezért bevitték és ellene járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt büntetőeljárást, közúti közlekedési rendjének megzavarása, és engedély nélküli vezetés szabálysértések elkövetése miatt szabálysértési eljárást indítottak, majd őrizetbe vették. Az eset során szerencsére senki sem sérült meg.

Depositphotos