2023. április 27. | 13:41

Az eset még Németországban indult, viszont már Csehországban ért véget, hála a leleményes rendőröknek.

Nem mindennapi eset történt egy csehországi autópályán az elmúlt hetekben. Egy AMG Mercedes volánja mögött ülő férfit vettek üldözőbe a német hatóságok, még a saját országukban egy Drezda felé vezető úton.

Eleinte több útzárral próbálták megállítani (eredménytelenül), és sokszor a tempót is nehezen tartották a menekülő autóssal. De nem adták fel az üldözést, követték akkor is, amikor az A17-es autópályára kanyarodott.

Ezen keresztül szeretett volna eljutni a cseh határhoz, és átszökni a másik országba. Az útlezárásokat éles helyzetekkel, de itt is sikerült kikerülnie és tovább menekült a szomszédos országba, ahol szintén várták a hatóságok.

Mivel korábban a hagyományos blokádok nem működtek, egy új módszerrel próbálták megfogni az autóst a cseh rendőrök. Egy Volvo FH kamion sofőrjét kértek meg, hogy álljon keresztbe a pályán az úttestre, azon már biztosan nem jut át a menekülő autós.

Miután kihelyezték az akadályt, a hatóságok és a kamion sofőrje is biztonságos távolságból várta az eseményeket. Ekkor érkezett az elszabadult autós, aki észlelve a blokádot megpróbált a betonfal és a kamion eleje előtt elsuhanni.

Ehhez még gázt is adott, de nem fért át, így nem csak saját magát, de a kamion elejét is teljesen összetörte. Viszont a foglalkozás elérte a célját, mert megállították az ámokfutót, akiről kiderült, hogy lopott autóval randalírozott.

A menekülő autós egy lengyel állampolgár, akit az illetékes hatóságok letartóztattak. Később kiderült, hogy a hajsza során drog volt a szervezetében, így még komolyabb büntetésre számíthat. A teherautó tulajdonosa egyébként komoly kártérítést kaphat a cseh minisztériumtól.

Depositphotos