2023. augusztus 28. | 12:02

Rémisztő balesetet rögzített egy autó fedélzeti kamerája egy autópályán, ahol egy figyelmetlen kamionos óriási galibát okozott.

Horrorbalesetet vett fel egy autós fedélzeti kamerája az amerikai Texas államban, Lewisville közelében egy autópályán. A felvételen látszik, hogy egy szedán halad éppen két kamion között egy négysávos szakaszon.

Az egyik kamion a legbelső, a másik a külső sávban halad, miközben több autó is átmegy köztük. Az érintett szedánnak azonban nem volt ilyen szerencséje, mert a belső sávban haladó kamionos holtterébe kerülhetett.

Ezért a kamionos különösebb körültekintés nélkül elkezdett sávot váltani, miközben nem vette észre a mellette haladó autót és erőteljesen meglökte azt. Az autó irányíthatatlanul megcsúszott és nagy sebességgel belerongyolt a külső sávban haladó teherautóba.

Onnan egy kis idő után visszapattant, és ismét a belső sávban haladó kamionnak csapódott, majd végül a külső sáv betonkerítésénél állt meg. A videót készítő autó sofőrje később elmondta, hogy szinte hihetetlen, de a szedán sofőrje néhány perc múlva csupán karcolásokkal, a saját lábán szállt ki autójából.

Az eset további érdekessége egyébként, hogy az említett autópálya-szakaszon a kamionos nem is haladhatott volna a belső sávban. Ezt a pálya több részén is „no trucks left lane" feliratú táblákkal jelölik, így nem csak a figyelmetlenségéből fakadóan volt sáros a karambolt okozó sofőr.

Ilyen balesetek egyébként egészen gyakran történnek nem csak Amerikában, hiszen minél nagyobb egy jármű, annál nehezebb kivédeni a holtterét. Nagyon körültekintőnek kell lennie ilyen helyzetekben a sofőröknek és a többi közlekedőnek is.

Vannak kis kiegészítő tükrök már erre a célra, illetve a modernebb járműveken van holttérfigyelő és figyelmeztető rendszer is. Vannak gyártók, akik ezt még tovább vitték és például a modern Kiákban a műszercsoporton jelenik meg sávváltáskor a holttérfigyelő kamera képe.

A videót az esetről itt tudod megnézni.

Depositphotos