Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
kedd - 2023. december 05.
-0.5 °C
enyhe havazás
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Érdekes pletykát dobtak be az olaszok a Ferrari F1-es csapatával kapcsolatban

2021. december 10. | 09:07

Michael Schumacher barátja került a figyelem középpontjába.

A Corriere Della Sera beszámolója szerint Jean Todt tárgyalásokat folytat a Ferrarihoz való visszatérésről. Az F1 legendás szaktekintélye jelenleg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki pozícióját tölti be, de a megbízatása már a végéhez közeledik.

Akik régebb óta követik figyelemmel a Forma–1-et, azok jól tudják, hogy Todt volt az egyik alappillére annak a Ferrari-csapatnak, amely 1999 és 2004 között zsinórban hat konstruktőri és öt versenyzői bajnoki címet zsákolt be.

Tulajdonképpen Todt rakta össze a sikert sikerre halmozó gárdát, miután 1993-ban a Ferrari vezérigazgatójaként csatlakozott az istállóhoz. Neki sikerült átcsábítania Michael Schumachert a Benettontól a Ferrarihoz, de persze Rory Byrne főtervező és Ross Brawn technikai igazgató leigazolása is kulcsfontosságú volt, az említett úriemberek nélkül a maranellóiak valószínűleg nem jutottak volna vissza a csúcsra.

Miután Todt teljesítette küldetését, a háttérbe vonult. 2009-ig maradt a csapatnál, majd a Forma-1 irányító testületénél, az FIA-nál folytatta a munkát, és még az év októberében a szervezet elnökévé választották. 2021 végén azonban lemond erről a pozícióról, így papírón munkanélkülivé válik, ugyanakkor komoly kapcsolatokra tett szert az FIA első embereként, emiatt és a hatalmas tapasztalata miatt bármelyik istálló szívesen alkalmazná.

A Corriere Della Sera beszámolója szerint a Ferrari tárt karokkal várná vissza a francia sportvezetőt, akit érzelmi szálak is kötnek a legendás márkához. Úgy hírlik, hogy Todt tanácsadói szerepkörben térhet vissza egykori munkaadójához, hasonló szerepkört tölthet be, mint anno Niki Lauda a Mercedesnél. A németek sokat köszönhetnek a legendának, Todt is sokat segíthet a Ferrarinak abban, hogy az újra a világbajnoki címekért csatázhasson.

Az olasz lap megemlíti, hogy az első tapogatózó tárgyalásokra idén augusztusban került sor, Todt nem mással, mint John Elkannal, a Ferrari vezérigazgatójával ült le beszélgetni, a téma pedig az volt, ki hogy képzeli el a jövőt a saját szemszögéből.

A Ferrari nagyon készül 2022-re, a gyökeresen átdolgozott szabályok a segítségére lehetnek, ha sikerül egy jó autót összerakni, akkor Charles Leclerc és Carlos Sainz Jr. akár a bajnoki címért is harcba szállhat. Todt egyéként híresen jó viszonyt ápol a Schumacher famíliával, az érkezése garancia lehet arra, hogy Mick Schumacher egy napon a Ferrarinál fog versenyezni – ahogy azt egykoron az édesapja is tette.

Hamilton és Verstappen szerint nem egy ütközés fogja eldönteni a vb-cím sorsát Különleges részleget nyit a Bugatti ezzel az egyedi Chiron Pur Sporttal

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!