F1: 6+1 különleges sisakfestés

Frissítve:
2019-05-09, 09:57

A Forma-1 a kemény küzdelmek, a padlógázzal száguldás, és a végtelen precízió sportja, melyben a tiszteletnek is rendkívül fontos szerepe van

A Forma-1 a kemény küzdelmek, a padlógázzal száguldás, és a végtelen precízió sportja, melyben a tiszteletnek is rendkívül fontos szerepe van

A következő összeállításban 6 olyan alkalomról olvashatsz, amikor a versenyzők a sisakfestésükkel fejezték ki tiszteletüket.

1. Valtteri Bottas

Valtteri Bottas a 2018-as Monacói Nagydíjon egy különleges sisakfestéssel hálálta meg korábbi menedzsere, a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen bizalmát.

„Nagyon büszke vagyok. Természetesen kértem engedélyt Mikától, akinek semmi kifogása nem volt ellene” - mondta Bottas a médiának.

Bottas sisakja

2. Jean-Eric Vergne

2012-ben, a Toro Rosso pilótája, Jean-Eric Vergne gyerekkori hőse, Jean Alesi előtt tisztelgett a Monacói Nagydíjon. A sisakon egy Alesinak szóló üzenet volt olvasható, aki abban az évben az Indy500-as versenyen indult.

Jean-Eric Vergne sisakja

3. Jean-Eric Vergne (ismét)

Egy évvel a fentebb említett eset után, Vergne ezúttal Francois Cevert – egy másik kiváló francia pilóta – sisakfestésével állt rajthoz Monacóban.

Jean-Eric Vergne Monacóban

4. Lewis Hamilton

A 2011-es Brazil Nagydíj sajtótájékoztatóján Lewis Hamilton egy Ayrton Senna előtt tisztelgő sisakot mutatott be a média képviselőinek. A brit pilóta elmondta, hogy a háromszoros brazil világbajnok volt „az egyik legfontosabb ember a fiatalkorában.” Hamilton a 2016-os brazil versenyen megismételte a gesztust.

Lewis Hamilton Ayrton Senna előtt tisztelgett sisakjával

5. Marcus Ericsson

A Forma-1 történetének egyik legnagyobb tehetsége, Ronnie Peterson előtt tisztelgett Marcus Ericsson, a 2014-es Monacói Nagydíjon. A sisak a svéd zászló színeiben – sárga-kékben – pompázott.

Marcus Ericsson

6. Kimi Räikkonen

Kimi Räikkönen a 2012-es Monacói Nagydíjon egy James Hunt feliratú sisakban vezette a Lotus versenyautóját. Ugye nem meglepő, hogy Kimi éppen Huntot választotta?

Kimi Räikkonen James Hunt feliratú sisakjában

+1: Végül, egy kis érdekesség…

Az 1996-os Monacói Nagydíjon szó sem volt arról, hogy David Coulthard Michael Schumacher előtt akart volna tisztelegni. Egyszerűen annyi történt, hogy Coulthard sisakja a verseny előtt bepárosodott, így az utolsó percben Schumachertől kérte kölcsön a tartalék fejvédőjét. A sisak szerencsét hozott Coulthardnak, hiszen a győztes Olivier Panis és a második Johnny Herbert mellett ő volt a harmadik pilóta, aki be tudta fejezni a kaotikus futamot.

Coulthard Michael Schumacher kölcsönsisakjában rója a köröket Monacóban

Forrás:

További autós hírek

Teszi fel a kérdést és foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a portfolio.hu 14-i cikke. Írják: “Az új főpolgármester programja érintheti a Budapesten közlekedők,...

A kellemetlen esetre szeptember 23-án került sor, amikor egy idős nő félre állt a járművével, hogy szemügyre vegye az út szélén árusított tojásokat, a...

A felvétel egy autós találkozón készült. Az autó sofőrje egy kanyarban rúgta el a több, mint 500 lovas Mercedes – AMG C63s- nek....

Az M7-es autópályán, Pákozd térségében vontak intézkedés alá a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési Osztályának munkatársai 2019. október 14-én...

Egy nap kétszer is lefényképezett a traffipax egy személygépkocsit a 47-es számú főúton, mert az autó vezetője jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt. A...

Kapcsolódó írások

2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Hegedűs Andor a Red Bull Racing épülete előtt, szemből fotózva
2018. november 21.
Andor egy olyan karriert futott be eddig, amire sok benzinvérű társammal együtt ámulattal tekintünk . Az alábbi interjúból kiderül, hogyan került a Formula 1 egyik legelitebb csapatába tervezőmérnökként!
2018. december 16.
11 kérdés a szezon második feléről olyan kérdésekkel, hogy min sértődött meg Bottas Magyarországon, mennyi ideig nem nevetne Oconnal Verstappen, és milyen állathoz hasonlította magát vajon Hülkenberg?
2019. február 10.
2019-től a McLaren kiszáll a díjkiosztásból