2019. március 06. | 20:15

A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját

Tegnap már írtam az Alfa Romeóról és a Ferrariról, most ismét velük kezdem a mai cikkemet, viszont a Hondával és a Mercedessel fogom folytatni. 

Ferrari SF90

Személyemnél fogva mindig is elfogult leszek a Ferrari irányába. Nagyon remélem, hogy a 2019-es szezonban jól fog szuperálni az SF90-es, amihez zavarba ejtően közel tudtam férkőzni és lőttem róla pár fotót neked. Sajnálatos módon valószínűleg a Genfi Autószalonon láthattam ebben a fényezésben, ugyanis az idénynyitóra el fogják tüntetni az új szponzoruk a Mission Winnow nyomait. Ennek leginkább jogi okai vannak, ugyanis többen bújtatott dohány reklámnak gondolják, ami nem megengedett.

Alfa Romeo C38

Az Alfa Romeo C38 kódnévre keresztelt idei versenygépe impozáns, ami viszont meglepő, hogy Kimi Raikkönen is elismerően nyilatkozott róla ma reggel a különböző stáboknak. A finn világbajnok ugyanis Antonio Giovinazzival együtt tiszteletét tette a 2019-es Genfi Autószalonon felállított standon.

Red Bull RB15

A Red Bull és a Toro Rosso 2019-es versenyautóit a Honda standján lehetett megtekinteni, többek közt a Civic TCR változata és Marc Marquez MotoGP motorja mellett. Egyik mellett sem tudtam szótlanul elmenni, de az RB15 matt fényezése egyszerűen gyönyörű. Én nem tudom, hogy tudnak ennyire harmonikus autót összehozni minden évben. 

Toro Rosso STR14

A Toro Rosso már tavaly is Honda motorral futott, és annyira bevált, hogy több év után az anyacsapat is leváltja a Renault erőforrást. Az STR14 színvilága szinte a tavalyi, de felkerült egy piros csík Honda felirattal, szinte már minimalista, azonban gyönyörű. 

Mercedes W10

A 2019-es W10 kódnévre hallgató idei versenygép a Petronas standján kapott helyet, amely korántsem kapott akkora figyelmet, mint amekkorát érdemelt volna. A pár sorral arrébb lévő Mercedes standon kiállították a tavalyi, győztes autót is, pontosabban szólva lógatták, ugyanis egy függőleges üvegtáblán helyezték el. Mind a két változat gyönyörű volt, bár az idei festése kicsit modernebbnek hatott. 

Ennyire közel kerülni ezekhez a technikákhoz nem mindennapi érzés. Mindenki az utcai autókra fektet nagyobb hangsúlyt, viszont aki a sportért rajong, annak ez a mennyország egy darabkája. 

Forrás:
Alapjárat helyszíni tudósítás