F1: Kimi Räikkönen 300. versenyhétvégéje – nézd meg, mit mondanak róla a paddockban!

Közzétéve:
2019-05-26, 12:42

A finn Jégember egyedi stílusának köszönhetően nagy népszerűségnek örvend a rajongók, illetve társai körében is

Társszerző: Hajdu Balázs

Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo pilótája 300. versenyhétvégéjén vesz részt az idei Monacói Nagydíjon. Nézd meg, mit mondtak róla versenytársai, egykori és jelenlegi vezetői, ellenfelei.

„Ő egy egyéniség, mindig is az volt, aki ma is. Amikor bekerültem a Forma-1-be, ő már a legjobbak közé tartozott. Nagyon érzi az autó viselkedését. Kapcsolatunkat könnyednek, lazának nevezném. Ma már egy kicsit jobban érdeklik a dolgok, mint fiatalabb korában, de a lelke mélyén ugyanaz a srác maradt - ” mondta Sebastian Vettel, a Ferrari elsőszámú versenyzője.

Vettel, a Ferrari F1-es pilótája

„Szerintem Kimi egyedi és megismételhetetlen” - összegezte velősen George Russell, a Williams pilótája.

„A Forma-1 egyik legnagyobb egyénisége. Nem igazán törődik semmivel, csak élvezi a versenyzést. Amikor a Lotusnál csapattársak lettünk, ő volt az elsőszámú pilóta, én pedig a fiatal újonc. Sokat tanultam tőle” - fejtette ki Romain Grosjean, a Haas csapatának tagja arról, milyen volt Kimivel dolgozni.

„Rengeteg szurkolója van világszerte” - mondta tömören Valtteri Bottas, a Mercedes bajnokaspiránsa.

Bottas, a Mercedes F1-es pilótája

„Ő az a típusú srác, aki úgy vicces, hogy nem akar vicces lenni” - summázta gondolatait Carlos Sainz a McLaren pilótája.

„Először a 2002-es idény végén találkoztam vele. Érdekes erre visszagondolni, hiszen most ő a legidősebb versenyző a mezőnyben. Akkor még olyan fiatal volt. Energikus, állandóan mosolygó fiú volt. Nagyon szeretek együtt dolgozni vele. Kívülről nehéz esetnek látszik, ám a valóságban éppen az ellenkezője” - avatta be a részletekbe a rajongókat Mark Arnall, aki Räikkönen személyi edzője 2002 óta.

„Annyira tapasztalatlan volt, ma nem tudnám megmondani, miért adtunk neki lehetőséget annak idején. Talán Peter Sauber tudja, vagy lehet, hogy ő sem. 18 évvel ezelőtt fogalma sem volt az autó technikai oldaláról. Egyszerűen csak gyors akart lenni. Nagyon elszánt volt a siker érdekében. Az évek során rengeteg tapasztalatot gyűjtött. Minden részletre figyel, és kiválóan motiválja a csapatot” - mondta Beat Zehnder, az Alfa Romeo és a korábbi Sauber csapatvezetője.

Beat Zehnder

„Nagyon csendes volt. Most is az. Sokszor csak állt, és nézte, hogy mi történik. Mindig ő akart lenni a leggyorsabb. Meg kellett mondanunk neki, hogy nem nézheti az időmérőt, hogy ne vállaljon felesleges kockázatot az élen álló pilóta legyőzéséhez. Amikor 2007-ben világbajnok lett, egy bárban ünnepelt a barátaival. Odamentem hozzá, megöleltem és gratuláltam a teljesítményéhez. A rádiós üzenetek közül a „Hagyj békén, tudom mit csinálok” vált híressé, ám ő mindig így kommunikált. Egyszerűen nem szerette, ha verseny közben beszélnek hozzá. Ebből a szempontból pontosan olyan volt, mint Häkkinen” - árult el kulisszatitkokat Mark Slade, aki Räikkönen versenymérnöke volt a McLarennél és a Lotusnál is.

Mark Slade

„Csendesnek látszik. Velem mindig rendkívül kedves volt, sok támogatást kaptam tőle. Mellettem állt, amikor elveszítettem édesapámat. Ezt soha nem felejtem el. Mindig jó vele beszélgetni, kérdezgetem a régi csapatomról, ő kérdez engem az ő régi csapatáról” - mondta Charles Leclerc, a Ferrari reménysége.

A Formula 1 csatornáján angol nyelven megtalálod e szavakat videós formában is. Neked mi a legemlékezetesebb pillanatod Räikkonen kapcsán? Írd meg kommentben!

Forrás:

További autós hírek

2012 november 1-től lett kötelező az új autók esetében a gyári nappali menetfény. Sajnos ez a legtöbb típusnál CSAK ELÖL VILÁGÍT motorindítást követően...

Terjed a neten egy sztori, amit most már mi is megosztanánk, bár elég furcsa… Ám ha igaz, akkor imádjuk :)))) A történetet a...

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy általa rögzített videóra. Sajnos előfordul, hogy a rendőri állomány bizonyos tagjai időnként nem viselkednek példamutatóan. A fedélzeti...

Teszi fel a kérdést és foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a portfolio.hu 14-i cikke. Írják: “Az új főpolgármester programja érintheti a Budapesten közlekedők,...

A kellemetlen esetre szeptember 23-án került sor, amikor egy idős nő félre állt a járművével, hogy szemügyre vegye az út szélén árusított tojásokat, a...

Kapcsolódó írások

2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Hegedűs Andor a Red Bull Racing épülete előtt, szemből fotózva
2018. november 21.
Andor egy olyan karriert futott be eddig, amire sok benzinvérű társammal együtt ámulattal tekintünk . Az alábbi interjúból kiderül, hogyan került a Formula 1 egyik legelitebb csapatába tervezőmérnökként!
2018. december 16.
11 kérdés a szezon második feléről olyan kérdésekkel, hogy min sértődött meg Bottas Magyarországon, mennyi ideig nem nevetne Oconnal Verstappen, és milyen állathoz hasonlította magát vajon Hülkenberg?
2019. február 10.
2019-től a McLaren kiszáll a díjkiosztásból