2018. október 08. | 18:46

Véget ért a 2018-as Kamion Európa-bajnokság. A spanyolországi szezonzáró enyhén szólva is pocsékul alakult a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbertnek.

Pedig magyar szempontból nagyon is jól indult az évad utolsó hétvégéje Jaramában: az időmérőn a második helyet csípte meg a Tankpool24 Mercedesben ülő Kiss Norbert, így optimistán várhatta a rajtot, hiszen minden adott volt a dobogós hely megszerzéséhez.

Az első futamon azonban belekeveredett egy komoly csatába, aminek durva és érthetetlen baleset lett a vége. Antonio Albacete kivezette a pályáról Norbit, aki a homokban nem tudott kellő képpen lelassulni, ezért a pályára visszaérve nekiment. Közben megérkezett mögéjük Adam Lacko is, aki meglökte, majd a mezőny elé beforgatta a Tankpool24 kamionját, amibe azután többen is belerohantak. A versenybíróság kielemezte a készült felvételeket, és végül a magyar pilótát találták hibásnak.

A csapat össze tudta rakni a kamiont a következő megmérettetésre, azonban a korábbi karambol során megsérült a kormánymű, amit sajnos a szerelők nem vettek észre, ezért ki kellett állnia a negyedik helyről.

Kiss Norbert a történtek után, már csak becsületből indult el a második időmérő edzésen, ahol az ötödik helyet szerezte meg. A harmadik futamon jól vezetett, ám ismét előjött az előző napi hiba, így végül fel kellett adnia ezt a küzdelmet is.

Az utolsó, fordított rajtrácsos etapnak a mezőny végéről kellett nekivágnia, ahol végre célba ért a hetedik helyen, bebiztosítva ötödik pozícióját összetettben.

A Tankpool24 magyar versenyzője dióhéjban összefoglalta a 2018-as évadot:

„A szezon nem indult rosszul, sokáig harmadik helyen álltunk összetettben. A zolderi és a mostani jaramai hétvége azonban elvette az esélyünket. Az elképesztően agresszív versenytársaimnak és a versenybírók döntéseinek köszönhetően búcsúzhattam el a harmadik helytől. Sajnálom, hogy nem tudtunk jobb eredményt elérni, mert a csapat is többet érdemelt volna. Most pihenünk kicsit, tartunk egy kis szünetet, és dolgozunk a következő szezonon.”

Kiss Norbert a 2014-es és 2015-ös esztendőben Európa-bajnoki győzelmet aratott, 2017-ben bronzérmet szerzett, 2018-ban pedig az ötödik helyen zárt.

Kiss Norbert média