Kiss Norbert balszerencsés hétvégéje Le Mans-ban

Frissítve:
2018-11-13, 11:16

A hétvége nem alakult jól a Norbiknak: Michelisz a Túraautó-világkupa kínai hétvégéjén, honfitársa és druszája pedig a Kamion Eb utolsó előtti állomásán, Franciaországban szenvedett.

Csak az egyik szombati futamon sikerült a pontszerzés a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző Kiss Norbertnek Le Mans-ban. Az utolsó előtti állomáson a Tankpool24 Mercedesével versenyző pilótát utolérte a technika ördöge.

Ahogy már megszokhattad, a szombati program a warm up-pal kezdődött, majd az időmérővel és két versennyel folytatódott Franciaországban. A hétvége nem indult jól a magyar pilótának, ugyanis a kormányszervopumpa meghibásodása miatt nem tudott kigurulni a melegítésre. A csapat gyors munkájának köszönhetően azonban az időmérőn már részt tudott venni.

„Gyorsak voltunk, negyedik lettem az időmérőn, kettő és fél tizedre voltam a pole-tól. Le Mans mindig nagyon szoros, összerázódik a mezőny, nagy a verseny, ezt a minimális különbség is mutatja. Az első futamon a régi csapattársam rajtolt mellőlem, őt sikerült megelőzni, így harmadik lettem, jókor jött most ez a dobogó, örülök neki. A fordított rajtrácsos versenyen már kevésbé jött ki jól a lépés, a hatodik helyről indulva a rajt utáni tülekedésben visszacsúsztam a hetedikre, ott is maradtam, a leintésig már nem sikerült támadni" - összegezte a szombaton történteket Kiss Norbert.

Kiss Norbert a dobogó harmadik fokán Le Mans-ban

A szombathelyi versenyző a hétvége második időmérőjén az ötödik leggyorsabb időt futotta, amit az első vasárnapi futamon egy negyedik helyre tudott beváltani.

A harmadik futam kalandosra sikerült, a csatákkal tarkított etapban nagy nehezen tudott csak hozni egy pozíciót, így negyedik helyen intette le a kockás zászló.

A záró versenyen nem alakultak jól a dolgok, előbb egy kontakt miatti defekt, majd műszaki hiba miatt úszott el a pontszerzés.

Kiss Norbert kamionja oldalról fotózva a franciaországi pályán

„A fordított rajtrácsos versenyen minden balszerencsésen jött ki. A rajtnál Sascha Lenz mögöttem jött, sokkal jobbat rajtolt, nekiment az autó bal hátuljának, a hátsó külsőm defektet is kapott. Onnantól kezdve elvesztettem a tapadást, nem tudtam tartani a tempót, folyamatosan kiment az autó hátulja. Az utolsó körökben a kormányművel is hiba volt. Sok pontot veszítettünk, még mindig elérhető távolságban látom az összetettbeli harmadik helyet” - mesélte Kiss Norbert.

A Kamion Európa-bajnokság 2018-as szezonjának záró fordulóját október 6-7-én a spanyolországi Jaramában rendezik. Kiss Norbert az összetett értékelés negyedik helyén áll, hat ponttal lemaradva a harmadik helyezett Antonio Albacete mögött. A reális cél a bronzérmes helyezés megcsípése lehet.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kiss Norbert sajtóhír

Kapcsolódó írások

Kiss Norbert a rajt utáni tömegben
2018. szeptember 19.
A Kamion Európa-bajnokság hajrája a volt Formula 1-es helyszínen, a belgiumi Zolderben vette kezdetét. A pálya nagyon veszélyes, ugyanis kis bukóterek és betonfalak jellemzik
A végén Kiss Norbi is nagyot alakított - kamion EB
2018. július 15.
A Kamion Európa-bajnokság vasárnapi 3. és 4. futamán magyar szempontból az volt a tét, hogy Kiss Norbinak lehet-e még esélye a bajnoki címre, vagy végképp leszakad?

További hírek