Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
kedd - 2023. december 05.
-0.5 °C
enyhe havazás
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ma 50 éves minden idők egyik legjobb F1-es pilótája!

2019. január 03. | 14:20

Michael Schumacher neve hallatán szinte mindenkinek van egy emlékezetes momentum, amit képes szinte bármikor felidézni. A legenda 2019 január 3-án ünnepli az 50. születésnapját!

A Formula 1 hétszeres világbajnoka 1991 és 2012 között volt tagja a Száguldó Cirkusznak. Rengeteg rekord és hihetetlen adatok kapcsolódnak a nevéhez, ezekből sokat a mai napig nem tudtak túlszárnyalni.

2006-ban visszavonult, miután 2 világbajnoki címet zsebelt be a Benettonnal, majd 5-öt a Ferrarival. Ezután nem találta helyét, majd három évvel később visszatért a Mercedeshez, de tudta hozni régi formáját, így 2012-ben végleg visszavonult az F1-től.

2013 december 29-én egy sajnálatos síbalesetet követően kómába esett, azóta pedig svájci otthonában lábadozik, a külvilágot pedig teljesen kizárta a családja. Semmilyen információt nem adtak ki nagyon sokáig az állapotáról. Most, születésnapja előtt a Facebook oldalán a családja egy közleményt adott ki.

Ezt tartalmazza a poszt:

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy együtt ünnepelhetjük holnap Michael 50. születésnapját veletek,  szívből köszönjük, hogy ezt együtt tehetjük meg. Ajándékként neki, nektek és nekünk egy virtuális múzeumot hozott létre a Keep Fighting Alapítvány. A hivatalos Michael Schumacher-applikáció holnap kel életre, hogy mindannyian együtt emlékezhessünk Michael sikereire. Az alkalmazás egy újabb mérföldkő, amelyet azért teszünk, hogy méltóképpen megemlékezzünk a hihetetlen teljesítményéről. Jó szórakozást kívánunk az applikációval!

Michael büszke lehet arra, amit elért, ahogy mi is azok vagyunk! Ezért emlékezünk a sikereire a kölni magángyűjteményével és emlékeket teszünk közzé a közösségi médiában, valamint folytatjuk a munkát a Keep Fighting Alapítvánnyal. Szeretnénk emlékezni és megünnepelni a győzelmeit, a rekordjait és a születésnapját.

Michael a legjobb kezekben van, ahogy mi is mindent megteszünk emberileg érte és mellette vagyunk. Kérjük, értsétek meg, hogy figyelemmel követjük a jókívánságaitokat, de egy olyan érzékeny témát, mint az egészsége megtartanánk magunknak. Ugyanakkor egészségben és boldogságban gazdag új évet kívánunk."

Michael Schumacher 50. születésnapja alkalmából a már fentebb  említett telefonos applikáció elérhető a hétszeres világbajnok hivatalos weboldalán. Ebben a program által kínált virtuális múzeumban sétálva visszaemlékezhetsz a legenda sikereire, valamint meghallgathatod az volt autóinak hangját. Reggel már a kávém elfogyasztása mellett le is töltöttem és alaposan áttanulmányoztam.

Ami kicsit jobban felkeltette az érdeklődésemet az egy valóságos kiállítás, amely nem messze Michael szülővárosától, Kölnben nyílik és a karrierjének fontosabb állomásait mutatja be. Mindenféleképpen megérne egy kirándulást.

Vennél dízelt 2019-ben? Keszthelyi Vivien első lépése a Forma-1 felé

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!