Marad az F1, érkezhet a Formula E - Ezekről beszélt Jean Todt Zalaegerszegen

Közzétéve:
2019-05-31, 10:29

A magyar kormány erősítené az ország jelenlétét a versenysportban  

Jean Todt, az FIA elnöke és az ENSZ közlekedésbiztonságért felelős különmegbízottja Niki Lauda búcsúztatása után Zalaegerszegre utazott, hogy megnézze a ZalaZone fejlesztéseit Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel.

A miniszter megerősítette, hogy a Hungaroring továbbfejlesztésével járulnának hozzá, ahhoz, hogy a Forma–1 minél tovább ellátogasson Magyarországra. Ezen kívül a Formula E versenyét is tudná támogatni a tesztpálya, erről egyeztettek az FIA elnökével.

A mogyoródi pályát néhány évvel ezelőtt újraaszfaltozták, idén pedig többek közt a nézőtér modernizálása a cél. Egyre valószínűbb és több forrásból is megerősítették, hogy a Formula E érdeklődik Budapest iránt, mint potenciális versenyhelyszín. Erről korábban az MNASZ elnöke, Oláh Gyárfás egy konferencián már egyeztetett a Nemzetközi Automobil Szövetség vezetőivel. A Nagy Futam remek alapot szolgáltat az elektromos csúcsversenyautók versenyéhez.

A zalaegerszegi létesítmény is mutatja, hogy az ország milyen sokat tesz a közlekedés biztonságának javításáért, az utasbiztonságért és a balesetmegelőzés javításának érdekében. A ZalaZone létrejöttével és a jogszabályi háttér meglétével Európában vezető szerepe lehet az önvezető járművek fejlesztésében. A mindennapi közlekedésben az egyik legnagyobb kockázat maga az emberi tényező, ennek kiküszöbölésében nyit új korszakot az önvezető járművek elterjedése.

"A Magyar Nagydíjnak nagyon fontos helye van a Forma–1 versenynaptárában. A Forma–1 nem csak sport, hanem egy laboratórium is, ahol folyamatos fejlesztések zajlanak.

Magyarországon olyan partnerekre talált, akik a közlekedésbiztonság fejlesztésében is komoly szerepet vállalnak" – jelentette ki Jean Todt.

Jean Todt Zalaegerszegen

"Magyarországon stratégiai ágazat a sport, ezért kiemelt támogatást kap és nagyon fontos cél a nemzetközi sportesemények rendezése. A visszatérők megtartása és újak bevonzása, ezt pontosan lefedi a Formula 1, illetve a Formula E, mint az autóversenyek királykategóriáit. Ezeken kívül más szakágak versenyeinek rendezési jogát is szeretnék megcsípni, amihez a kormány minden támogatást megad" - mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Forrás:

MTI

Fotók: Varga György - MTI

További autós hírek

A 64-es főúton 90, max 100 körüli tempóval haladtam, (én sem vagyok szent) Enying irányába. Sajnos már szürkület tájban történt az eset, október...

Tovább csökkentené a tartományi kormány az átmenő teherforgalmat Burgenland útjain. Ennek érdekében két magyar és egy szlovén határátkelőn megtiltják a nehéz tehergépkocsik belépését...

Egy 46 éves férfi bélflórájában annyira elszaporodott a sörélesztő, hogy gyakorlatilag képes sört főzni az emésztőrendszerében – írja a furcsa felfedezésről a New Scientist...

Az Encsi Rendőrkapitányság járőrei 2019. október 17-én közúti ellenőrzést tartottak, amikor Alsóvadászon ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Az intézkedés során...

A brit rendőrök utólag büntettek meg egy youtuber autós újságírót, aki arról töltött fel videót a Facebookra, hogy egy Audi R8-cal a sebességhatárnál...

Kapcsolódó írások

2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Főszerepben a Magyar Nagydíj Esemény- és programajánló 07. 27. – 29.
2018. július 24.
Nem éri meg otthon maradni július utolsó hétvégéjén, mert jobbnál-jobb programok várnak rád.
Befotóztam a Renault 2018-as F1-es gépét
2018. július 26.
Az Alapjárat körbefotózta a Renault idei Formula 1-es versenyautóját, amivel a Magyar Nagydíjon Nico Hülkenberg és Carlos Sainz köröz majd.
Trackwood és MX-5 Találkozó vár a hétvégén
2018. augusztus 22.
Lassan vége az augusztusnak, de még mindig nem maradsz autós programok nélkül. Máriapócson egy elég komoly drift bajnokság, míg Kunmadarason MX-5 találkozó vár rád.