Marad az F1, érkezhet a Formula E - Ezekről beszélt Jean Todt Zalaegerszegen

Közzétéve:
2019-05-31, 10:29

A magyar kormány erősítené az ország jelenlétét a versenysportban  

Jean Todt, az FIA elnöke és az ENSZ közlekedésbiztonságért felelős különmegbízottja Niki Lauda búcsúztatása után Zalaegerszegre utazott, hogy megnézze a ZalaZone fejlesztéseit Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel.

A miniszter megerősítette, hogy a Hungaroring továbbfejlesztésével járulnának hozzá, ahhoz, hogy a Forma–1 minél tovább ellátogasson Magyarországra. Ezen kívül a Formula E versenyét is tudná támogatni a tesztpálya, erről egyeztettek az FIA elnökével.

A mogyoródi pályát néhány évvel ezelőtt újraaszfaltozták, idén pedig többek közt a nézőtér modernizálása a cél. Egyre valószínűbb és több forrásból is megerősítették, hogy a Formula E érdeklődik Budapest iránt, mint potenciális versenyhelyszín. Erről korábban az MNASZ elnöke, Oláh Gyárfás egy konferencián már egyeztetett a Nemzetközi Automobil Szövetség vezetőivel. A Nagy Futam remek alapot szolgáltat az elektromos csúcsversenyautók versenyéhez.

A zalaegerszegi létesítmény is mutatja, hogy az ország milyen sokat tesz a közlekedés biztonságának javításáért, az utasbiztonságért és a balesetmegelőzés javításának érdekében. A ZalaZone létrejöttével és a jogszabályi háttér meglétével Európában vezető szerepe lehet az önvezető járművek fejlesztésében. A mindennapi közlekedésben az egyik legnagyobb kockázat maga az emberi tényező, ennek kiküszöbölésében nyit új korszakot az önvezető járművek elterjedése.

"A Magyar Nagydíjnak nagyon fontos helye van a Forma–1 versenynaptárában. A Forma–1 nem csak sport, hanem egy laboratórium is, ahol folyamatos fejlesztések zajlanak.

Magyarországon olyan partnerekre talált, akik a közlekedésbiztonság fejlesztésében is komoly szerepet vállalnak" – jelentette ki Jean Todt.

Jean Todt Zalaegerszegen

"Magyarországon stratégiai ágazat a sport, ezért kiemelt támogatást kap és nagyon fontos cél a nemzetközi sportesemények rendezése. A visszatérők megtartása és újak bevonzása, ezt pontosan lefedi a Formula 1, illetve a Formula E, mint az autóversenyek királykategóriáit. Ezeken kívül más szakágak versenyeinek rendezési jogát is szeretnék megcsípni, amihez a kormány minden támogatást megad" - mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Forrás:

MTI

Fotók: Varga György - MTI

További autós hírek

Egy nő vesztette életét hétfőn délelőtt a 86-os főúton, ahol egy Mazda személyautó és egy kamion ütközött frontálisan – adta…

Meghalt a műszaki hibás busznak ütköző személygépkocsi utasa a vezetője pedig súlyos sérüléseket szenvedett Noszlop és Bakonygyepes között. Az eset…

Szamarak és juhok százai akadályozták a forgalmat a romániai A2-es autópályán kedden, mivel egy pásztor az autópálya Duna-hídján terelte át…

“Az elsőnél figyeljétek a zöld lámpát a jobb szélén, bőven szabadot jelez már egy ideje, ha nem figyelek, lehet, hogy…

Dunaharasztiban az Alsó-Duna soron egy személyautó csúszott a Dunába. Szerencsére nem ült benne senki. – írja a katasztrófavédelem. A helyszínre…

Kapcsolódó írások

2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Leclerc és Verstappen
2019. december 31.
Lewis Hamilton dominált – de melyik volt a legjobb küzdelem, a legjobb kör, a legjobb verseny?