Michelisz Norbert végre megint dogobón a WTCR Japán hétvégéjén

Frissítve:
2018-11-04, 05:50

Az első versenyt büntetéssel kezdő Michelisz Norbert, a második futamon felállt a dobogó harmadik fokára, míg az utolsó megmérettetésen a kilencedik pozíciót csípte meg

Az első futamnak késéssel vágott neki a mezőny, ugyanis a Super Formula időmérőjén lángok csaptak fel az egyik autóból, amit el kellett oltani. Érdekesség még, hogy öt pilóta három helyes rajtbüntetést kapott az időmérőn produkált túl lassú vonatozás miatt. Sajnos köztük volt Michelisz Norbert is, aki így 11. kockát foglalta el.

Az első verseny

A lámpák kialvását követően nekivágtak a pilóták a szombati szuzukai futamnak. Az első kört mindenki teljesítette bonyodalom nélkül. 

A harmadikban Björk közelebbi kapcsolatba került egy gumibálával, így a biztonsági autó is kapott feladatot. A hatodik kört már élesben kezdték meg, majd később Ehrlacher az utolsó szektorban leparkolta Hondáját a sóderágyba, ami miatt ismét egy biztonsági autós fázis következett. A kilenckörös versenytávot közben megtoldották kettővel, melynek végén Kevin Ceccont intette le elsőként a kockás zászló, az Alfa Romeo pedig megszerezte első győzelmét a sorozatban. Comte és Müller állhatott még fel a dobogóra.

A második verseny

A fordított rajtrácsos futamnak a negyedik helyről vágott neki a Hyundai pécsi versenyzője. Az első körben tudta tartani az említett pozíciót, de a biztonsági autónak máris akadt feladata, ugyanis Guerrierit a gumifalba helyezték. A harmadik körnek már versenytempóban vághattak neki. Nem kellett sok idő ahhoz, hogy Michelisz a célegyenes előtt kifékezze Dupont, ezzel felérve a harmadik helyre. Hamar felzárkózott az élen álló Huff, Oriola kettősre, azonban megelőzni nem tudta a spanyolt. Az egyenesekben sokat számított az, hogy a Cupra 50 kilóval könnyebb volt.

A harmadik verseny

Michelisz a rajt után a külső ívre szorult, így két helyet visszaesve csak kilencedikként fordult. Majd Guerrierivel viaskodtak, melynek következtében a 11. helyen találta magát a magyar. Az első kör végén Huffot megelőzve a tizedik, pontszerző helyen autózott.

Az izgalmaknak még korántsem volt vége, ugyanis a harmadik körben Oriola és Muller gyepálták egymást, amit hátulról Michelisz és Huff szemlélt, de a brit vissza tudta előzni Norbit, aki le is szakadt róla. A versenytáv egyre csak fogyott, míg a hetedik helyen haladó Guerrieri mögött szép kis boly alakult ki, melyben az ötös Hyundai-t hajtó magyar pilóta hol előrébb, hol hátrébb helyezkedett el.

Két körrel később Muller kiesett előle, azonban Björk és Vernay is elé került, bár utóbbitól hamar vissza szerezte pozícióját. Oriolának ki kellett mennie letölteni a boxutcaáthajtásos büntetését a sikán levágásáért. Az eseménydús harmadik futamon végül a két pontot érő, kilencedik helyen futott be Michelisz.

A WTCR élmezőnyének állása egy fordulóval a szezon vége előtt:

  1. Gabriele Tarquini 291 pont
  2. Yvan Muller 252 pont
  3. Thed Björk 238 pont
  4. Pepe Oriola 227 pont
  5.  Jean-Karl Vernay  216 pont
  6. Esteban Guerrieri 213 pont
  7. Michelisz Norbert 212 pont

Kapcsolódó írások

Slovakia Ring WTCR - GALÉRIA
2018. július 16.
A Túraautó-Világkupa slovakia ringi hétvégéje leginkább a hullámvasúthoz hasonlított!
Michelisz Norbert
2020. szeptember 24.
Beváltotta fenyegetését a dél-koreai márka.

További hírek