Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szerda - 2023. december 06.
-0.5 °C
havazás
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Micheliszék nézők nélkül versenyeznek a Hungaroringen

2020. október 07. | 10:22

Az október 16–18-án megrendezésre kerülő futamokat a Sport TV élőben fogja közvetíteni.

A Hungaroring Sport Zrt. hosszas mérlegelés után úgy döntött, hogy jövő hét végén (október 16–18.) zárt kapuk mögött, vagyis nézők nélkül rendezi meg az úgynevezett Super Racing Fesztivált, melyen a túraautó-világkupa (WTCR), valamint a gyorsasági kamion Európa-bajnokság mezőnye versenyez a mogyoródi aszfaltcsíkon.

„A versenypálya vezetősége az elmúlt hetekben és napokban egyeztetett az illetékes hatóságokkal, és a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása alapján hozta meg döntését. A Hungaroring számára a versenyzők mellett mindig is a szurkolók voltak a legfontosabbak, ezért is várt ki az utolsó pillanatig, és a döntést végül a versenyzők, a közreműködők és a nézők egészségének megóvása motiválta”– áll a szervezők által kiadott hivatalos közleményben.

A szurkolók így kénytelenek lesznek a televízión keresztül követni az eseményeket, a Sport TV élőben fogja közvetíteni a versenyeket. A Super Racing Fesztiválra eredetileg áprilisban került volna sor a Hungaroringen, a koronavírus-járvány miatt azonban sok más sporteseményhez hasonlóan ezt is halasztani kellett.

A WTCR-ben a címvédő Michelisz Norbert (Hyundai) mellett Tassi Attila (Honda), Boldizs Bence (Cupra) és Kismarty-Lechner Gábor (Cupra) képviseli Magyarországot, valamint utóbbi kettő csapatában, a Zengő Motorsport színeiben indul a spanyol Mikel Azcona is.

A kamion Eb mezőnyében a kétszeres kontinensbajnok Kiss Norbert a Révész Truck Racing Team színeiben versenyez majd Mogyoródon az üres lelátók előtt.

A WTCR-ben egyébként forrnak az indulatok, a Hyundai másfél héttel ezelőtt konkrétan bojkottálta a németországi Nürburgringen tartott versenyhétvégét, mert a gyártó úgy érezte, hogy nem biztosítottak az egyenlő feltételek a versenyzéshez. A dél-koreai gyártó már korábban jelezte, hogy igazságtalannak tartja a WTCR-ben alkalmazott BoP-rendszert (Balance of Performance, magyarul teljesítménykiegyenlítő rendszer), ami miatt a Hyundai gépei komoly hátrányba kerültek a riválisokkal szemben. Szlovákiában viszont már újra ott lesznek a rajtrácson a Hyundai versenyautói.

Sir Jackie Stewart: Hamilton nálam a TOP 3-ba se fér be Őrülten erős V12-est kaphat az új Pagani Huayra R

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!