Részben fedett pályán tér vissza a Formula E az Egyesült Királyságba

Közzétéve:
2019-03-05, 11:03

2020-ban visszatér Nagy-Britanniába a Formula E bajnokság, méghozzá egy teljesen új helyszínen

Társszerző: Hajdu Balázs

Az átmeneti Formula E versenypálya érinti London Royal Docks részét, és a verseny egy része az ExCel konferenciaközpontban zajlik majd. Hogy egészen pontos legyek, a 2,3 kilométeres, 23 kanyarból álló pálya rajt-cél egyenese lesz az épületen belül, a pálya többi része a központ körül és a folyóparton húzódik. Az esemény tervezett időpontja július 25-26, a verseny szervezői pedig egy többéves megállapodással rendelkeznek.

a tervezett londoni Formula E pálya

2015-ben és 2016-ban már rendeztek Formula E versenyeket Batterseaben, egy utcai pályán. A helyi lakosok azonban erősen ellenezték a rendezvényt, melyről így le is kellett mondaniuk a szervezőknek. 

„Minden autóverseny szervezői szívesen látnának egy londoni futamot a naptárban” - mondta  Alejandro Agag, a Formula E igazgatója.

Az esemény a légszennyezettség csökkentése, és az tiszta technológiák alkalmazása szempontjából egy komoly üzenettel bír London számára, hiszen elektromos autók köröznek majd a pályán.

Formula E autók a parton

A pálya legszokatlanabb tulajdonsága nyilván a fedett szakasz. Agag elismerte, hogy ezt egyrészt egyfajta közönségcsalogató elemnek szánták. A fedettpályás autóversenyzés másrészről kihangsúlyozza, hogy ezek az autók nem bocsájtanak ki káros anyagokat, így nyugodtan lehet ezeket a rendezvényeket tető alatt is tartani.

Ha eddig még nem követted nyomon az elektromos versenyautó sorozatot, nemrég megírtam, miért érdemes nézni a Formula E-t, és hogy mire számíthatsz a hongkongi futamon.
 

Forrás:

Kapcsolódó írások

DS X E-Tense tanulmányautó oldalról
2018. október 01.
Négy modell világpremierjét is az őszi autó kiállításra időzítették a franciák
Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.
Az elektromos autók történetének 4 fő mérföldköve
2018. november 30.
Manapság egyre felkapottabb téma az elektromos autóké, úton-útfélen találkozunk velük, legutóbb másfél milliós állami támogatást hirdetett meg új elektromos autók vásárlására a magyar kormány
A Tesla Motors története
2018. november 02.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla