Sárga zászlóval ért véget az eseménydús Sanya ePrix

Közzétéve:
2019-03-25, 11:04

Ez a futam a hatos szám bűvöletében telt, végül Vergne lett a befutó

Az idei hatodik versenyen, vagyis a 36 körös Sanya ePrix-en a hatodik csapat, hatodik pilótája nyert, így minden eddiginél színesebb a 2018/19-es Formula-e idény.

A szűk pályán Nasr kivételével mindenki gond nélkül vette a rajtot, a brazil pilóta ott ragadt a rajtrácson. Eközben Rowland fordult elsőnek, a címvédő Vergne előtt, nem sokkal később Bird, majd egy körrel később Vandoorne is kiesett.

A verseny első harmadában rengeteg koccanás és adok-kapok volt a pályán, ugyanis az élmezőny még ekkor sem szakadt szét, az első hat kifejezetten közel autózott egymáshoz. Helyhiány miatt az előrébb jutás szinte lehetetlen volt, még a támadó mód segítségével is, ezt megunta Lopez autója, ami megállt a pálya szélére húzódva, míg a mezőny közepén két volt F1-es pilóta próbált dűlőre jutni a másikkal.

A második generációs autók szemből a Sanya ePrix-en

A féltáv után kicsivel Jean-Eric Vergne megelőzte Oliver Rowlandet és tudta is tartani a pozícióját a végéig. Ezután beindultak az események, többek próbáltak előrébb jutni, Lotterer és Sims megpróbáltak beférni egymás mellé, de nem igazán sikerült. Utóbbi BMW-je súlyosan megsérült, mikor nekivágta a falnak, ezért piros zászlóval félbeszakították a futamot. Nagyjából 10 perccel a leintés előtt indult újra a harc, di Grassi és Lotterer is lépett előre egy pozíciót. Néhány perccel a vége előtt Vergne-t elkezdték vizsgálni, mert hibázhatott a biztonsági autós fázis alatt. (Végül nem büntették meg.) Az utolsó körben di Grassi és Frijns ütköztek és a bukótérben ragadtak, így sárga zászlós fázissal intették le a mezőnyt.

Ezután rengeteg pénzbüntetést osztottak ki, különböző vétségekért. Illetve Buemi és Mortara is hátrébb csúszott a tabellán.

A Sanya ePrix összefoglalója:

A büntetések kiosztása után a Sanya ePrix pontszerzői:

 1. Jean-Eric Vergne - 26 pont
 2. Oliver Rowland - 21 p.
 3. Antonio Felix da Costa - 15 p.
 4. Andre Lotterer - 12 p.
 5. Daniel Abt - 10 p.
 6. Jerome D’Ambrosio - 8 p.
 7. Pascal Wehrlein - 6 p.
 8. Sebastien Buemi - 4 p.
 9. Mitch Evans - 2 p.
 10. Felipe Massa - 1 p.

A bajnokság első négy helyezettje a hatodik forduló után:

 1. Antonio Felix da Costa - 62 p.
 2. Jerome D’Ambrosio - 61 p.
 3. Jean-Eric Vergne - 54 p.
 4. Sam Bird - 54 p.

Az első négy csapat között is szoros a verseny:

 1. Envision Virgin Racing - 97 p.
 2. MAHINDRA RACING - 97 p.
 3. Audi Sport ABT Schaeffler - 96 p.
 4. DS TECHEETAH - 95 p.

Kapcsolódó írások

Videó: Le tud győzni egy gepárd egy Formula E autót?
2017. december 16.
A Formula, illetve egyéb versenysorozatok csapatai a téli pihenő alatt időről-időre meghökkentő dolgokkal rukkolnak elő. Ezúttal épp Jean Eric Vergne mérte össze gyorsaságát egy gepárddal...
Fernando Alonso a boxban, szemből fotózva
2018. október 25.
Alejandro Agag 10 millió eurót fizetne Fernando Alonsónak csak azért, hogy a Formula E-be igazoljon.

További hírek