Távozik posztjáról Sean Bratches, a Forma-1 kereskedelmi igazgatója

Közzétéve:
2020-01-20, 16:06

A szakember három év után hagyja el a Száguldó Cirkuszt.

Társszerző: Hajdu Balázs

Január végén távozik posztjáról Sean Bratches, a Forma-1 három évvel ezelőtt kinevezett kereskedelmi igazgatója. A továbbiakban tanácsadóként fogja támogatni a Liberty Media munkáját.

Sean Bratches 2017 januárjában érkezett, amikor a Liberty Media felvásárolta az F1-et. Az amerikai vállalat célja az volt, egy világklasszis kereskedelmi csoportot hozzon létre – egy olyan funkciót, mely az előző érában nem létezett. Az elmúlt három évben Bratches felépített és vezetett egy olyan csapatot, mely egy döntően autósport céget a világ vezető média és szórakoztató márkájává változtatott. Az átalakulást egy kiváló menedzsment vitte véghez, mely a jövőben is szolgálni fogja a sportágat, és az F1-es rajongókat.

Bratches hároméves pályafutása alatt a Forma-1 szélesítette a támogatói portfolióját, magasabb szintre emelte a sportág globális médiaelérését, meghosszabbított kulcsfontosságú promóciós megállapodásokat, valamint két új versenyt emelt be az F1-es naptárba. Ebben az időszakban emelkedett a futamok látogatottsága, a televíziós közvetítések nézőszáma, valamint a digitális és közösségi megjelenések száma.

Sean Bratches

Mindezek mellett életre hívta a Drive to Survive című Netflix sorozatot, valamint rendkívül sikeres Esports szériát. Sean Bratches azonban úgy döntött, hogy visszatér az Amerikai Egyesült Államokba, hogy közelebb legyen a családjához.

„Mindenki nevében szeretném megköszönni Sean munkáját. Kiváló vezető volt, aki szenvedéllyel végezte munkáját. Az elmúlt három évben nagyon sokat segített tapasztalatával. Sean átalakította az F1 kereskedelmi oldalát, munkájának eredményeiről üzleti növekedésünk tanúskodik. Örülök, hogy tanácsadóként velünk marad. Minden jót kívánok neki az élet új kalandjaihoz” - mondta Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója:

„Fantasztikus három évet töltöttem a Forma-1-ben, nagyon élveztem az utazást. Szeretném személyesen megköszönni mindenkinek az erőfeszítést és elhivatottságot. A világ legjobb csapata továbbra is szurkolók szolgálatában fog állni, és folytatja az általunk megszabott stratégiai irányvonalat. Büszke vagyok arra, hogy ilyen állapotban hagyom el a Forma-1-et” - tette hozzá Sean Bratches az F1 leköszönő kereskedelmi igazgatója.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek