2020. március 12. | 16:29

A legfrissebb ütközési tesztek ezt mutatják.

A Honda nem volt túl erős ebben a szegmensben, de most a 2020-as Honda CR-V Hybrid helyt állhat. Az árképzés tekintetében a CR-V meghaladja a RAV4-et, viszont utóbbi károsanyag-kibocsátása kedvezőbb, ugyanakkor a CR-V nagyobb teherbíró képességgel rendelkezik, tehát mind a két modellnek megvannak az előnyei.

A Toyota modelljével nem lesz egyszerű felvenni a versenyt, viszont a Honda szép számokat ért el az IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) és a NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) által a közelmúltban elvégzett ütközési teszteken. Egészen pontosan az új hibrid mind a két teszten ötcsillagot kapott.

A CR-V Hybrid az ötödik modell a gyártó kínálatában, amelyik elnyerte a Top Safety Pick minősítést, míg a hibrid Insight az intézet legmagasabb szintű Top Safety Pick+ értékelését kapta meg. A 2020-os modellévben minden CR-V alapfelszereltsége tartalmazza a Sensing biztonsági csomagot, amely magában foglalja a vészfékező rendszert gyalogosérzékelővel, a sávtartó segédrendszert és az adaptív tempomatot. Ezt annak az ígéretnek fényében teszik, hogy 2022-re minden modellben alap lesz a biztonsági szett.

Az összes járművet a társaság Advanced Compatibility Engineering (ACE) karosszériaszerkezetével gyártják, amelynek célja az utasok jobb védelme a frontális ütközések esetén. A jó értékelés eléréséért a CR-V Hybridnek minden vizsgált szituációban „Jó” minősítést kellett kapnia. A gyártó idén még több modellel szeretne hasonló eredményeket elérni.

Ha neked is megjött a kedved egy hibrid autóhoz, ne habozz tovább és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36202578998) vagy e-mailben!