2,3 literes motorjával együtt frissült a Navara 

Közzétéve:
2019-07-12, 10:33

A Nissan Európa-szerte leleplezi a frissített Navarát, több- és több fotót közölnek róla a közösségi médiában.

A Nissan Navarán véghez vitt minimális, optikai változások nem biztos, hogy elegek lesznek ahhoz, hogy meg lehessen különböztetni az újat az elődmodelltől, de ez akkor lenne csak igazán nagy gond, ha a bódé alatt is maradt volna minden a régi. De nem maradt.

Nissan Navara pickup

Nos, kezdésként az 1 tonnás japán szerkezet a 2,3 literes négyhengeres dízel erőforrás frissített változatát kapta. A motoron ezúttal már nem egy, hanem két turbó csücsül. Az alapkivitel esetében 160 lóerővel és 425 Nm forgatónyomatékkal találkozhatsz, a széria csúcsát jelentő verzió azontúl már 187 lóerőt és 450 Nm-ert bocsát használója rendelkezésére.

Nissan Navara pickup terepen

A blokk frissítése viszont itt még nem ér véget, a Nissan acéldugattyúkkal és karbon bevonatú dugattyúgyűrűkkel látta el az egységet, új üzemanyag nyomásszabályozót és üzemanyag-szivattyút telepítettek. A hűtőberendezés teljesítményét is fokozták, valamint az új kipufogórendszer magában foglalja a részecskeszűrőt és az SCR-technológiát. Az apró, ám számottevő változtatások fényében összességében kijelenthető, hogy a károsanyag-kibocsátás csökkenhet és az üzemanyag-hatékonyság javulhat a korábbi típus által produkálthoz képest.

A 2,3 literes dízelmotor egy teljesen új, hatfokozatú manuális váltóegységhez lett kapcsolva, mely a Nissan állítása szerint finomabb hangolású lett, könnyebb váltást és fokozott szinkronitást eredményezhet a vezető örömére. Felárért hétfokozatú automata váltóval is megrendelhető a Navara, ezt az egységet a reszponzivitás jegyében szintén frissítették.

Nissan Navara vízben közlekedve

A Navara egyike azon néhány 1 tonnás pickupoknak, amelyek 5-kapcsolású hátsó felfüggesztéssel bírnak, ez a funkció most már a King Cab kivitelekben is elérhetővé válik. Ezáltal nemcsak kényelmesebbé és jobban vezethetővé válik a Navara King Cab, hanem a teherbíró képesség is nő. A platóra 1 115 és 1 180 kg súly közti rakományokat lehet pakolni.

Nissan Navara nyitott platója

A Navara hátulját 25 milliméterrel megemelték, kétfokozatú tekercsrugós felfüggesztést pakoltak alá, elöl pedig nagyobb féktárcsákat kapott.

Forrás:

További autós hírek

A 64-es főúton 90, max 100 körüli tempóval haladtam, (én sem vagyok szent) Enying irányába. Sajnos már szürkület tájban történt az eset, október...

Tovább csökkentené a tartományi kormány az átmenő teherforgalmat Burgenland útjain. Ennek érdekében két magyar és egy szlovén határátkelőn megtiltják a nehéz tehergépkocsik belépését...

Egy 46 éves férfi bélflórájában annyira elszaporodott a sörélesztő, hogy gyakorlatilag képes sört főzni az emésztőrendszerében – írja a furcsa felfedezésről a New Scientist...

Az Encsi Rendőrkapitányság járőrei 2019. október 17-én közúti ellenőrzést tartottak, amikor Alsóvadászon ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Az intézkedés során...

A brit rendőrök utólag büntettek meg egy youtuber autós újságírót, aki arról töltött fel videót a Facebookra, hogy egy Audi R8-cal a sebességhatárnál...

Kapcsolódó írások

A 800 lóerős Nissan Navara és a többiek
2018. január 30.
Ha Nissan Navara tulajdonos vagy és van hozzá elég muníciód, akkor az SVM tuningcég akár a GT-R motorját is elhelyezi a pick-upodban. A határ a csillagos ég!
Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.
Nissan Silvia CSP311
2019. szeptember 01.
A Silvia vérvonala egészen 1964-ig nyúlik vissza, a korai generációkról azonban a legtöbben megfeledkeznek. A driftkirály egykoron még a raliban brillírozott!
Ha dízel autót vennél, akkor új Volvód már nem lesz!
2018. május 18.
Végleg száműzi új modelljeiből a dízel erőforrásokat a Volvo, így a legfrissebb S60 szedán már kizárólag benzines és benzines-hibrid változatban lesz elérhető.