Az Audi is beszáll az elektromos roller bizniszbe

Közzétéve:
2019-08-08, 07:11

Az Audi ismeretlen vizekre evezne az E-Tron roller koncepcióval.

Társszerző: Hajdu Balázs

Jó hír az alternatív közlekedési eszközöket és az aktív életstílust kedvelők számára: a BMW után az Audi is bejelentette, hogy hamarosan kapható lesz az Audi elektromos rollere.

Egy férfi elektromos Audi rolleren egy Audi személygépjármű mellett

A dolog egyelőre tesztfázisban van, az E-Tron Scooter várhatóan 2020 elején kerül piacra Németországban. Vételára körülbelül 2 000 euró, azaz nagyjából 650 000 forint lesz. Az eszköz súlya mindössze 12 kilogramm, és szerencsére könnyedén elfér egy autó csomagtartójában, vagy akár a kapaszkodójánál fogva is húzható.

Teljesen feltöltött akkumulátorral 20 kilométert tehetsz meg, a kinetikus energiavisszanyerésnek köszönhetően mindezt 20 km/h-s maximum sebességgel valósíthatod meg. A gépet akár egy kézzel is lehet használni, fékezni és gyorsítani a kapaszkodó tekergetésével lehet. A hidraulikus fék extra biztonságot nyújt.

Egy kézzel vezeti egy férfi az Audi elektromos rollerét
Az Audi elektromos rollere egy kézzel is irányítható lesz

Az elektronikai berendezések és az akkumulátor a kormányban helyezkedik el, amelyen egy kijelző is található, ahol a töltöttséget is láthatod. A menettulajdonságokat akár egy Bluetooth felületen is módosíthatod – az alkalmazás plusz védelmet nyújt lopás ellen is. A roller első és hátsó lámpával, valamint féklámpákkal is felszerelt, ezáltal közúton is lehet vele haladni.

“Olyan vásárlókat szeretnénk megtalálni ezzel az elektromos rollerrel, akik a fenntartható városi közlekedésben vesznek részt, és akik számára egyszerre fontos a funkció és a stílus. A rollerezők egy kézzel fogják a kormányt, és a lábukkal irányítják az eszközt, mint egy gördeszkát. A mozgatható tengelyek szűk kanyaríveket tesznek lehetővé. Az E-Tron Scooter természetesen normál, egyenesvonalú mozgásra is képes, ám az igazi élvezeted a kanyargás adja – amely meglepően könnyű lesz az új eszközzel” - mondta az Audi mikromobilitási projektmenedzsere, Thorsten Schrader.

Az Audi akár flottában, vagy speciális felhasználói csoportok számára is elérhetővé teheti a rollert. A német autógyár árukapcsolásban is gondolkodik: elképzelhető, hogy valamelyik elektromos autójuk extrájaként fogják értékesíteni. Abban az esetben a roller a csomagtartóban erre a célra kialakított tartóban, menetközben lenne tölthető.

Egy férfi száll fel a villamosra az Audi E-Tron elektromos rollerrel kezében
Az Audi elektromos rollere akár tömegközlekedési eszközön is könnyen elfér majd

Téged érdekelne az Audi elektromos roller járgánya?

Forrás:

További autós hírek

Lassan tele a város civil járörökkel, mindenütt kamerák, folyamatosan indulnak dashcam alapján is az eljárások hivatalból, valamint sorra történnek az…

Mindannyian találkoztunk már ilyen autóssal, aki egyszerűen nem bírja, ha valaki mellé ér, és ezért gyorsítani kezd – írja vezess.…

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondtalan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Polgáron ütközött…

Nincs mese. Autósként rossz végén állunk annak a bizonyosnak abban az értelemben, hogy nem az autós forgalom érdekében történnek fejlesztések,…

Amikor a körforgalomban Vin Dieselnek képzeled magad, de a közönség nem értékeli a produkciódat – írta legújabb pofátlan(TAN)ító videójához a…

Kapcsolódó írások

A német birodalom visszavág, avagy az E-TRON-ok harca
2018. április 25.
Szinte már minden autógyártónak  kötelező Hibrid, de még inkább a jövőbe mutatóan tisztán elektromos hajtású típusokat fejleszteni és piacra dobni. De az egyre növekvő konkurenciaharc vajon adott elég időt az Audinak?
Már gyártják az elektromos motorokat a Győri Audiban
2018. július 24.
Elindult az elektromos motorok sorozatgyártása az Audi győri üzemében, ezzel pedig jó esély van rá, hogy az elektromos autózás előretörésével is biztos legyen a magyar gyár jövője.
Lexus ES szemből a digitális visszapillantókkal
2018. október 29.
Nagyobb összeget mertem volna tenni arra, hogy az Audi fog elsőként előrukkolni a megoldással az E-Tron sorozatgyártású modelljén, de mégsem így lett
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.