Az Audi is beszáll az elektromos roller bizniszbe

Közzétéve:
2019-08-08, 07:11

Az Audi ismeretlen vizekre evezne az E-Tron roller koncepcióval.

Társszerző: Hajdu Balázs

Jó hír az alternatív közlekedési eszközöket és az aktív életstílust kedvelők számára: a BMW után az Audi is bejelentette, hogy hamarosan kapható lesz az Audi elektromos rollere.

Egy férfi elektromos Audi rolleren egy Audi személygépjármű mellett

A dolog egyelőre tesztfázisban van, az E-Tron Scooter várhatóan 2020 elején kerül piacra Németországban. Vételára körülbelül 2 000 euró, azaz nagyjából 650 000 forint lesz. Az eszköz súlya mindössze 12 kilogramm, és szerencsére könnyedén elfér egy autó csomagtartójában, vagy akár a kapaszkodójánál fogva is húzható.

Teljesen feltöltött akkumulátorral 20 kilométert tehetsz meg, a kinetikus energiavisszanyerésnek köszönhetően mindezt 20 km/h-s maximum sebességgel valósíthatod meg. A gépet akár egy kézzel is lehet használni, fékezni és gyorsítani a kapaszkodó tekergetésével lehet. A hidraulikus fék extra biztonságot nyújt.

Egy kézzel vezeti egy férfi az Audi elektromos rollerét
Az Audi elektromos rollere egy kézzel is irányítható lesz

Az elektronikai berendezések és az akkumulátor a kormányban helyezkedik el, amelyen egy kijelző is található, ahol a töltöttséget is láthatod. A menettulajdonságokat akár egy Bluetooth felületen is módosíthatod – az alkalmazás plusz védelmet nyújt lopás ellen is. A roller első és hátsó lámpával, valamint féklámpákkal is felszerelt, ezáltal közúton is lehet vele haladni.

“Olyan vásárlókat szeretnénk megtalálni ezzel az elektromos rollerrel, akik a fenntartható városi közlekedésben vesznek részt, és akik számára egyszerre fontos a funkció és a stílus. A rollerezők egy kézzel fogják a kormányt, és a lábukkal irányítják az eszközt, mint egy gördeszkát. A mozgatható tengelyek szűk kanyaríveket tesznek lehetővé. Az E-Tron Scooter természetesen normál, egyenesvonalú mozgásra is képes, ám az igazi élvezeted a kanyargás adja – amely meglepően könnyű lesz az új eszközzel” - mondta az Audi mikromobilitási projektmenedzsere, Thorsten Schrader.

Az Audi akár flottában, vagy speciális felhasználói csoportok számára is elérhetővé teheti a rollert. A német autógyár árukapcsolásban is gondolkodik: elképzelhető, hogy valamelyik elektromos autójuk extrájaként fogják értékesíteni. Abban az esetben a roller a csomagtartóban erre a célra kialakított tartóban, menetközben lenne tölthető.

Egy férfi száll fel a villamosra az Audi E-Tron elektromos rollerrel kezében
Az Audi elektromos rollere akár tömegközlekedési eszközön is könnyen elfér majd

Téged érdekelne az Audi elektromos roller járgánya?

Forrás:

További autós hírek

Igencsak parás dologgal szerzett egy kis extra bevételt és hírnevet egy Ohio államban működő autómosó – szúrta ki a hvg.hu Nemsokára itt a...

Egy egyszerű balra kanyarodásnak indult, aztán… Beakadt a kormány fogasléc? Megszédült a sofőr? Az autóvezető hirtelen rájött, hogy gyalogos? Várjuk a megfejtéseket kommentben…...

Október 20-án, vasárnap vadgázolás történt az M3-ason, a kisbagi pihenőnél. A gázolónak hatalmas szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta!Írt néhány sort az esetről: “Sziasztok!Én...

Olvasónk András küldte nekünk a felvételt. Annyit írt hozzá: Dunaharasztin az 51-esen készült a felvétel tegnap este. Még a lovas nézett rám csúnyán...

Meglepő tartalomra hívta fel a figyelmünket olvasónk. Egy 14 éves kissrác (Matesz), állítása szerint magánterületen készít videókat a YouTube-ra “Tanuljatok velem autót vezetni”...

Kapcsolódó írások

A német birodalom visszavág, avagy az E-TRON-ok harca
2018. április 25.
Szinte már minden autógyártónak  kötelező Hibrid, de még inkább a jövőbe mutatóan tisztán elektromos hajtású típusokat fejleszteni és piacra dobni. De az egyre növekvő konkurenciaharc vajon adott elég időt az Audinak?
Már gyártják az elektromos motorokat a Győri Audiban
2018. július 24.
Elindult az elektromos motorok sorozatgyártása az Audi győri üzemében, ezzel pedig jó esély van rá, hogy az elektromos autózás előretörésével is biztos legyen a magyar gyár jövője.
Lexus ES szemből a digitális visszapillantókkal
2018. október 29.
Nagyobb összeget mertem volna tenni arra, hogy az Audi fog elsőként előrukkolni a megoldással az E-Tron sorozatgyártású modelljén, de mégsem így lett
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.