2023. április 20. | 08:09

A szuperhasznos funkció tökéletes arra, hogy unalmasabb napjainkon kihozzuk sodrukból a szomszédainkat, akár az ablakban könyökölve.

Időnként gyártók fejéből kipattan egy-egy meglepően zseniális funkció. Használata közben eszünkbe jut, hogy egyáltalán hogy lehetett eddig élin ezek nélkül.

Na, a 2024-es Mustang legújabb távvezérléses funkciója pont nem ilyen. Hiszen mikor is jönne jól a való életben, hogy innentől akár a kulcsot nyomogatva is bőgethetjük a nem messze álló autó motorját.

Bár a kulcsról vezérelhető autó nem újdonság, a Kia Sportage-ben is találkoztunk ilyen funkcióval, viszont ott a szűk helyeken való parkolás miatt lehetett hasznos. Itt viszont a Mustang meg sem mozdul, csak dobálja a motor fordulatszámát.

Persze, néha eljátszunk ezzel, lehet villogni egy tisztességes méretű motor megforgatásával. De a Ford legújabb funkciója nem csak az 5.0 V8 kivitelekhez lesz elérhető, hanem a 2.3 literes EcoBoost motoros Mustangokhoz is, csak annyi feltétele van a technikának, hogy automata váltós legyen.

Innen már csak annyi kell, hogy a kulcsról messziről beindítsuk a motort és az elérje az üzemi hőmérsékletét. Ha ez megvan, kezdődhet is a hangos játék.

Csak annyit kell tenni, hogy három másodpercen belül megnyomjuk a zár gombjait. Ekkor a funkció aktiválódik és az autó visszajelez azzal, hogy felpörgeti a motort 2000-re. Ezután ismét ezt a két gombot kell megnyomni és játszhatunk is.

Azt, hogy ilyen üzemben miként reagáljon az autó, azt programozhatjuk előre. Az alapok szerint viszont játék közben akár 5000-es fordulatra is felpörgethetjük, ahol a tisztes méretű V8-as motornak már elég terjedelmes orgánuma van.

A szabadalom egyébként egy ideje már látható volt, tehát tudtuk, hogy a Ford ilyen projekten dolgozik. Emellett viszont az is szerepelt benne, hogy a motor pörgetéséhez villogjanak a fényszórók is vagy az autó játszon zenét.

Ford