Tovább növekszik a DS Automobiles, a DS 7 CROSSBACK, a DS 3 CROSSBACK és a DS 9 után most bemutatkozott a C-prémium szegmens új tagja, a DS 4. A franciák új prémiumautója három verzióban is elérhető lesz, a modell forgalmazása 2021 negyedik negyedévében indul.

A DS 4 a teljesen megújított EMP2-platformra épül. Az alkatrészek 70%-a egészen új vagy kifejezetten a DS 4-hez készült, az új modell így már a bevezetéskor is elérhető plug-in hibrid változatban. A moduláris, többféle hajtáslánc hordozására is alkalmas, biztonságos és dinamikus, új EMP2-platform kimondottan a DS 4 számára készült.

A modell arányai kivételesek: 183 cm széles, nagy kerekeket kapott, miközben hosszát és magasságát tekintve kifejezetten kompakt: 4,40 méter hosszú és 1,47 méter magas. A DS Matrix LED Vision megoldás egy rendszerben kombinálja a mátrixos és a kanyarkövető fényszórókat, amelyeket mindkét oldalon két-két LED-sorból álló nappali fény (összesen 98 LED) egészít ki.

Az alapkivitelben (DS 4) az elegancia dominál: speciális lökhárítódizájn, finom krómdíszítések és kontrasztos fekete tető, amely sportos, erőteljes viselkedést sugall. A DS 4 Cross az SUV-k látványelemeivel játszik, a lökhárító alsó része speciális védőburkolatot és mattfekete fényezést kap. A Cross változatnál is dinamikusabb Performance Line különlegessége a fekete külső csomag, a „pack black” (amelyben feketék a DS szárnyak, a hátsó fényszórók között húzódó csík, a hűtőrács és az oldalablakok keretei), a különleges fekete felnik és az exkluzív belső.

Az EMP2-platform új változata kompozit alkatrészekkel és melegen sajtolt szerkezeti elemekkel rendelkezik, valamint kompaktabb klímablokk került bele, amely plusz tárolóhelyet szabadít fel. A csomagtér 430 literes, a csomagtérfedél motorral működik, a bepakolást „tele van a kezem” funkció teszi egyszerűvé.

A motortérben egy 4 hengeres, 180 lóerős turbómotort dolgozik, amelyhez egy 110 lovas villanymotor és egy EAT8 automata sebességváltó kapcsolódik. A rendszerteljesítmény összesen 225 lóerő. A villanymotort hajtó akkumulátor új, kompaktabb és nagyobb kapacitású cellákat kapott, és hátul, a deformálódó kereszttartó mögött kapott helyet. Az elérhető tisztán elektromos hatótávolság több mint 50 km (a WLTP vegyes ciklus szerint) a plug-in hibrid modellnél.

A plug-in hibrid meghajtáson kívül a modell elérhető lesz a PureTech benzinmotorok 130, 180 és 225 lóerős változataival, valamint a BlueHDi 130 dízelmotorral. Minden motorváltozat egy 8 fokozatú automata váltót kap társul.

A DS 4 Európa, Ázsia, Dél-Amerika és Afrika DS STORE-jaiban egyaránt elérhető lesz. A DS Virtual Vision alkalmazással a kereskedésekben az érdeklődők – óraszíj-mintázatú nappabőr ülésben ülve és VR-sisak segítségével – kedvükre konfigurálhatják a modellt, kialakítva így saját szerzeményüket. A DS 4 forgalmazása 2021 negyedik negyedévében indul.