Az Egyesült Királyság nemrég jelentette be, hogy 2030-tól betiltja az új benzines és dízel járműveket, amellyel céljuk, hogy minél hamarabb elérjék a nettó zéró károsanyag-kibocsátást. A DS Automobiles saját ütemtervét ennek tudatában módosítva hozta előrébb a villanyosítási terveit, hiszen ők már 2025-től csak és kizárólag elektromos és hibrid modelleket kínálnak majd.

DS 3 Crossback E-TENSE modell egy épület mellett féloldalról

„Az, hogy a kormány átáll az ultra alacsony kibocsátású járművek kizárólagos támogatására, az iparágnak is ugyanezzel az ambícióval kell dolgoznia az átálláson. A DS Automobiles a kezdetektől úttörő volt az elektromos és plug-in rendszerek területén, amelynek következtében a márka képes lesz megfelelni az új irányelveknek, amelyet folyamatos beruházásokkal és további fejlesztésekkel fog elérni” – mondta a DS brit részlegének marketing igazgatója, Mark Blundell.

DS 7 Crossback E-TENSE modell egy erdő szélén törltő egységre téve, féloldalról

A DS egyébként valóban élen jár e tekintetben, hiszen kezdetektől jelen voltak a Formula-E elektromos sorozatban, ahol a 2018/19-es és a 2019/20-as szezonban bajnoki címet tudtak szerezni. Az itt megszerzett tapasztalatok alapján is tudtak nagyon hatékonyan fejleszteni az elektromos és plug-in hibrid rendszerek területén. Jelenlegi kínálatukban szintén megjelennek ilyen modellek, például a DS 3 Crossback E-TENSE, vagy a DS 7 Crossback E-TENSE is, amelyek mellé nemsokára kigurulnak a DS 9 limuzinjai is.

Amennyiben érdekelnek a DS modelljei, nézd meg alábbi tesztünket! Ha nem indul a videó, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján.