Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
-0.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Gazoo Racing futóművel várható az új Toyota Hilux GR Sport

2022. január 04. | 08:16

Az érkező top felszereltséget a raliban szerzett tapasztalatok inspirálták.

Az új külső és belső megjelenés mellett a futómű is megújult a gyártó és a világ egyik legsikeresebb pickupján. Az 1980-as évekbeli negyedik generáció sikereire utalva a hűtőmaszkon hatalmas Toyota felirat látható a jelenlegi logó helyett.

17 colos könnyűfém felniket, színben egyező oldalsó visszapillantó tükröket, valamint oldalsó fellépőket, hátsó ajtó fogantyút és sárvédő íveket is kínál a gyártó a GR Sport kiadáshoz.

Toyota Hilux GR Sport beltér
Forrás: Toyota

Az új felszereltségi csomag részeként a beltérben GR logós sportülések, szövet padlókárpitok és indítógomb különbözteti meg a mezei Hiluxtól. A sportos jelleg érdekében alumínium pedálok és kormánymögötti váltófülek is kerültek a felszereltségi listára.

A GR Sport modellek kizárólag a Toyota 2,8 literes, négyhengeres dízelmotorjával lesznek megvásárolhatóak, amely 204 LE és 500 Nm nyomaték leadására képes. Ehhez egy hatsebességes automata váltót kapcsolnak, amely mind a négy kerékhez továbbítja a nyomatékot.

Toyota Hilux GR Sport hegyi környezetben, földúton
Forrás: Toyota

A vízió a Dakar sikereire alapozva a Hilux GR Sport módosított, egycsöves lengéscsillapítókkal lesz szerelve, amely segíti a közvetlenebb és gyorsabb csillapítást, valamint jobb hőelvezetést biztosít. A merevebb első rugók segítik a kormányzást, valamint a gyártó állítása szerint a menetkényelem is javult mind közúti, mind pedig terepes körülmények között.

A Toyota szakemberi azt ígérik, hogy az eddigi 1 tonnás utánfutó helyett, akár fékkel ellátott, 3,5 tonnás vontatmányt is húzhatnak majd a tulajdonsok a Hilux mögött. Az új GR Sport felszereltség várhatóan 2022 nyarán kerül piacra.

Sétálásra vagy kerékpározásra kell buzdítaniuk a cégeknek a francia autóreklámokban Bemutatták a Mercedes Vision EQXX tanulmányt

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!