A Honda hamarosan leáll a benzines és dízel autók értékesítésével Európában

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-12-04, 10:26

A hírt a vállalat egyik magas rangú embere erősítette meg.

A Honda határozott célja, hogy 2022 végére fokozatosan kivonja a belső égésű motorokkal szerelt modelljeit az európai palettájáról. A hírt a vállalat egyik magas rangú embere erősítette meg.

„A Honda tisztán elektromos és hibrid modelleket árusít majd Európában. Hiszünk a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó intézkedésekben, a mostani döntésünk független attól, hogy a britek a tervek szerint 2030-tól betiltják a benzin- és dízelautók forgalmazását Nagy-Britanniában. Tisztában vagyunk vele, hogy a villanyautók nagyon drágák, ezért úgy gondoljuk, hogy a hibrid technológia hatékony módot kínál az elektromos autózásra történő teljes áttérésre” – nyilatkozta a japán vállalat európai üzletágának alelnöke, Ian Howells.

Honda e oldalról fotózva

Témába vág Kóti Gergő kollégám cikke, aki november elején írta meg, hogy a Tesla menti meg a Hondát a bírságtól. Mégpedig úgy, hogy összevonják a két cég eladásait Európában, így a japán gyártó elkerüli a szigorú bírságokat, amelyekkel azon cégeket sújtja az Európai Unió, akik nem képesek megfelelni a szigorú szén-dioxid-kibocsátási előírásoknak.

Azt nem tudni, hogy a japánok mennyit fizetnek Elon Musk cégének azért, hogy elkerüljék a bírságokat. A Honda egyébként a közelmúltban dobta piacra új, teljesen elektromos modelljét, a Honda e-t, amit kizárólag Európában forgalmaznak. Ennek kizárólag az volt az oka, hogy a japánok ezáltal csökkentsék a károsanyag-kibocsátás mértékét flotta szinten és meg tudjanak felelni a normáknak, mondják a szakértők.

Kapcsolódó írások

Önvezető Honda
2020. január 07.
A japánok közül elsőként forgalmaznak ilyen önvezető rendszerrel szerelt autókat.
Tesla Model 3 és Honda E egymás mellett, szemből
2020. november 06.
A Fiat-Chrysler után a Honda is csatlakozott a Tesla flottájához.

További hírek