Ilyen lenne a sokat kritizált Toyota Supra, SUV kivitelben

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-08-25, 15:16

A KDesign AG-nek köszönhetően az új Supra most SUV változatban is látható. Az eredmény pedig lehetett volna talán jobb is.

A Toyota több új modellel is kijött az elmúlt időszakban Ezek között volt az új Corolla és a sportos Supra is. Ugyanakkor sok-sok kritika érte a márkát, amiért a BMW-vel karöltve alkották meg a Supra új generációját.

Toyota Supra SUV hátulról, féloldalról szürke háttérrel

Most pedig a KDesign AG kidolgozta ennek a típusnak az SUV változatát, legalábbis egy látványterv szintjén. Ehhez a Toyota Venza SUV modell vázát használták fel, de a koncepció valahogy kicsit most is zavaros lett.  Két képet hoztak nyilvánosságra, amivel kapcsolatban megnézhetjük, hogy lehetne egy ilyen sportautóból SUV. Az orrát alapvetően jól integrálták, a fényszórók és a motorháztető is könnyen fekszik rá a Venza formavilágára. A Venza egyébként az elejét nézve a különleges dizájn nélkül nagyon hasonlít például a Honda CR-V-hez. A hátsó része szintén megkapta a Supra legmerészebb elemeit, mint például a diffúzort és a dupla kivezetésű kipufogókat. A Venza egyébként olyannyira bizonyult jó alapnak, hogy a Toyota már ki is jött egy GR verzióval is.

A Toyota Supra egyébként egy 3 literes, soros hathengeres turbómotorral dolgozik. A Venza motorháztetője alatt pedig egy 2,5 literes, négyhengeres motor rejtőzik, amelyhez három villanymotor kapcsolódik. Mindez több mint 220 lóerő leadására elég. Négykerék-meghajtással viszi át a nyomatékot a kerekekre, melyek így 7,5 másodperc alatt gyorsítják az autót 0-ról 100-ra.Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
Az 1963-as Jeep Wagoneer elölről fotózva
2020. január 03.
Lassan 6 évtizedre tekint vissza a luxus SUV-ok története.

További hírek