csütörtök - 2022. October 06.
20 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 675 Ft
100 702 Ft
D 760 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Íme a Stellantis első gyermeke: az új Jeep Compass

Bemutatta első, európai SUV modelljét a világ negyedik legnagyobb járműipari vállalata, a Stellantis.

Antonella Bruno, a Jeep márka európai képviseletének vezetője leplezte le a megújult Jeep Compasst, amelyet már a Stellantis-csoport vezet be Európába. A Compass 2017-es bevezetése óta 200 000 példány talált gazdára Európában, ezek negyedét a plug-in hybrid 4xe változat adja.

Az európai piacra szánt modell a dizájn tekintetében a kínai változat nyomdokaiba lép, melyet tavaly ősszel mutattak be. A hasonlóság valóban szembetűnő, mindkét autó egyforma LED fényszórókkal, szélesebb hűtőráccsal és hatalmas középső légbeömlővel rendelkezik. A jármű hátsó részét érintő fejlesztések diszkrétebbek, ám érdemes külön figyelmet szentelni a belső térnek is. A legfontosabb változás az új műszerfal-panel és a Jeep Uconnect 5 infotainment rendszere, mely a 8,4 colos, vagy a 10,1 colos képernyőn képes futni.

A kínálat egészében alapfelszereltségnek számító vezetéstámogató-rendszerek a ráncfelvarrott Compassban is elérhetők. A 2021-es Jeepben ennek megfelelően van éberségfigyelő, közlekedésilámpa-felismerés, intelligens sebességszabályozó és gyalogosok, illetve kerékpárosok felismerésre képes automatikus vészfékező rendszer.

A motorkínálatban újdonságként szerepelnek a 130 és 150 lóerős, 1,3 literes benzinesek manuális váltóval és duplakuplungos automatával, valamint egy 1,6 literes dízelmotor, hatsebességes kézi váltóval. A fentebb említett változatok kizárólag elsőkerék-meghajtással elérhetők, amíg a 190 lóerős vagy a 240 lóerős plug-in hibrid 4xe modelleket hatsebességes automata váltóval és összkerék-meghajtással fogják értékesíteni.

A pontos műszaki specifikációkat és az árakat hamarosan közzé teszik, a jelenlegi információk szerint az európai vásárlók Sport, Longitude, Limited, S és Trailhawk felszereltségi szintek közül választhatnak.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!