Itt egy Audi A4, ami hőre változtatja a színét - VIDEÓ

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-02-01, 08:39

A tenyerünk lenyomatát is megőrzi a vastag festékréteg néhány másodpercig.

A modern technológiai eljárások lehetővé teszik, hogy az autók teljesen személyre szabhatók legyenek kívül-belül. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, akinek van elég pénze, az például hőre színváltoztató festéket is felvitethet az autójára.

Hőre színváltoztató Audi A4 oldalról

Az autóipar számára nem ismeretlen a termotróp folyadékkristályok alkalmazása, amelyek különböző hőmérsékleten különböző színben pompáznak. A legtöbb hőérzékeny festékkel szemben (melyek termokróm pigmenteket használnak) a videóban látható variáns sokkal érzékenyebb a hőre, ez a festék bővebb színtartománnyal bír.

A tesztalany egy Audi A4 volt, a kocsira előbb felvittek egy alapréteget, majd megküldték nyolc rétegnyi speciális festékkel, hogy elérjék a kívánt hatást. A jármű a fényezőkamra elhagyása után átalakult egy négy keréken mozgó színes kaleidoszkóppá. Az Audi az ember szeme láttára változtatja a színét, amint napfény éri, a festék még a tenyerünk lenyomatát is megőrzi néhány másodpercig, a gyerekek számára ez biztosan jó játék, felnőtt fejjel azért erre hamar rá lehet unni.

Hóre színváltoztató Audi A4 orra

Bármennyire is jópofa a végeredmény, azért azt gyorsan hozzá kell tenni, hogy ez csak mókás teszt, hogy lássuk, mire képes a speciális festék. Tartós használat esetén tanácsos lenne egy újabb fedőréteggel bevonni az Audit, hogy az megvédje a felületet a rendszeres kopástól.

Más vizekre evezvén szükségszerűnek látjuk megemlíteni, hogy a német autógyártó az évtized végére az A4, A6 és A8 modelleknél átáll az elektromos hajtáslánc gyártására és alkalmazására a belső égésű motorok kárára. Az ok természetesen az egyre szigorodó kibocsátási-normáknak való megfelelés.

Ha kíváncsi vagy egy klasszikus S4-re, akkor csekkold az alábbi videót:

 

Kapcsolódó írások

Valentino Rossi, MotoGP, DTM, Yamaha, BMW, Audi, villámhír
2019. június 11.
A MotoGP legendája kedvet kapott ahhoz, hogy kipróbálja magát egy számára ismeretlen sorozatban.
Audi SQ8 elölről
2019. június 24.
Az autó 0-100-as gyorsulása sem ad okot a szégyenkezésre.

További hírek