Kémvideón tekinthető meg a Ferrari Purosangue álcázott prototípusa

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-12-22, 08:41

Biztos, hogy a sorozatgyártásra kész modell kicsit másképp fog kinézni.

Várhatóan 2022-ben érkezik a Ferrari összkerékhajtással ellátott szabadidő-autója, a Purosangue, melynek erősen álcázott öszvér prototípusáról most kémvideó is készült Maranellóban.

Ferrari Purosangue prototípus oldalról

A videón látható kocsi Ferrari és Maserati alkatrészek keverékéből tevődött össze, pont emiatt néz ki nagyon furcsán, a sorozatgyártásra kész modell teljesen máshogy fog kinézni. A Purosangue a GTC4Lusso-t váltja az olasz cég modellcsaládjában, alakban és méretben egyébként hasonlítanak egymásra, ami nem véletlen, egyes tesztautók ugyanis a GTC4Lusso karosszériáját viselték.

A hajtáslánccal kapcsolatban még semmi sem biztos, de a Ferrari nagy valószínűséggel ugyanazzal a 3,9 literes, ikerturbós V8-as motorral szereli majd az első SUV-ját, amit a GTC4Lusso T-be is pakolt. Annyi különbséggel, hogy az erőforrásból 610 lóerő helyett 650 lóerőt szeretnének kinyerni a maranellóiak, a Purosangue modellt ugyanis a Lamborghini Urus vetélytársának szánják a SUV-piacon.

Ferrari Purosangue prototípus hátulról

A GTC4Lusso esetében léteznek olyan kivitelek, melyekben egy 6,3 literes szívó V12-es dolgozik, kérdés, hogy a Purosangue is kapható lesz-e ilyen motorral. A fejlesztés ezen szakaszában erre a kérdésre még biztosan nem kapunk választ, bár a V12 nagy vonzerővel bírhat azok számára, akik most még nem hisznek a Ferrari SUV-projektjében. Azt sem lehet kizárni, hogy a Purosangue valamilyen módon villamosítva is lesz, nem lenne világszenzáció, ha az autó mondjuk egy kisebb, ikerturbós V6-ost kapna, amit a taljánok egy hibrid hajtáslánccal egészíthetnek ki. Ezen a téren már van gyakorlatuk a ferrarisoknak, az SF90 Stradale például egy 3,9 literes, nyolchengerest kapott, amit 3 elektromos motorral kombináltak.

Minden jel arra utal, hogy Purosangue gyártásra érett változatáról jövőre rántják le a leplet (hogy az év mely szakában, arról nincs információ), az értékesítése pedig 2022-ben kezdődhet meg a különböző piacokon.

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
BMW X8 látványterv elölről
2019. november 13.
A BMW állítólag egy újabb terepkupén dolgozik.

További hírek