péntek - 2023. szeptember 29.
14 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Limitált szériában érkezik a legdrágább Dacia

2023. február 13. | 08:25

A román márkától szokatlanul magas árcédulát egy sikermodelljük különleges változata hordozza majd.

Szinte a legolcsóbb autókat adják a magyar piacnak, sokak számára teszik elérhetővé az új autó vásárlásának lehetőségét. Kedvező árai és ahhoz képest megfelelő autói miatt a Dacia meghatározó piaci szereplő Magyarországon.

Ezért is tűnhet kirívónak, hogy bedobnak a piacra egy-egy drágább darabot. Bár az, hogy mi drága, az relatív, mert így az új, limitált szériás darab éppen csak átugorja a 10 milliós határt.

A márka egyik legnépszerűbb modellje, a Duster kapta meg a kiváltságot, hogy egy ilyen kivitellel emelje a márka presztízsét. Nálunk éppen csak 6 millió forint alól indul az alapváltozat, e limitált szériás modell viszont egészen más vizeken evez majd.

A Dacia Duster Mat Edition a legmagasabb felszereltségű Duster alapjain indít (ez kb. 9,22 millió forint) és ezt fokozza tovább. Az autóhoz jár majd egy egyedi matt-szükre fényezés, narancssárga dekorcsíkok, mattfekete tükrök és a spéci, 17-es alufelnik.

Ezek mellé a modellben kapható legerősebb TCe jelzésű motor lesz 150 lóerővel. Ez egy 1,33 literes, négyhengeres turbómotor, ami után egy hatgangos duplakuplungos váltó dolgozik majd.

Bár a magyar piacon jól teljesít a Duster és úgy összességében a márka is, mi nem kapunk a különleges Mat Editionból. Franciaországba 400, Németországba 225 és Romániába 70 darabot terveznek készíteni.

Nálunk jelenleg a legerősebb Dusterben egy 1,5 literes dCi motor dolgozik 115 lóerővel és a lista szerint szűk 8,9 millió forint. Ezzel persze messze nem olcsó, de még mindig nem éri el a Mat Edition 10,27 millió forintos árát (26 400 euró). Magyarországon jelenleg a legdrágább Dacia modell az elektromos Spring, ez 9,6 millió forint.

Itthon egyébként a Suzuki Vitara számít a Duster legnagyobb ellenfelének, ami szintén túllépi bizonyos kiviteleinél a 11 milliós árat, viszont abban hibrid technika dolgozik. Emellett a Daciát kicsit nehezebben vette be a magyar gyomor, mint a Suzukit.

Forrás: Dacia

Ha pedig érdekel, hogy mit tud az itthon kapható legerősebb összkerekes Duster, nézd meg róla tesztvideónkat:

Dacia
Rendőrt hívott a saját iPhone-ja a részeg sofőrre Kis benzinmotoros Opel Corsát vennék, milyen buktatói lehetnek?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!