2021. február 02. | 13:46

A gyári kézikönyvben érdekes sorokra bukkant egy felhasználó.

Már 2020 elején bejelentette a Volkswagen, hogy a nyolcadik generációs Golf milyen sportos kivitelekben lesz elérhető. Ezek a GTI, a GTI TCR (most már Clubsport), a GTD és a GTE verziók voltak, amelyeket a gyártó már hivatalosan le is leplezett. Később aztán a Golf R-t is bemutatták, akkor még 235 kilowattos teljesítménnyel.

Nemrégiben a volkswizard nevű YouTuber egy GTI modellt tesztelt, amikor a 07.2020 verziószámú kézikönyvet olvasva egy érdekes részre bukkant. A dokumentum végén felsorolják az egyes Golf modelleket, ahol egy 245 kilowatt teljesítményű (330 LE) és 420 Nm maximális nyomatékkal rendelkező verzió is szerepel. Ez ugyanaz a teljesítményszint, amit a 2,0 literes TSI a Tiguan R és az Arteon R modellekben produkál. Ezen felül egy „DNFF” kódnevű kivitelt is feltüntettek, amelynél szintén 245 kW szerepelt, ez pedig a Golf R Plus is lehet akár.

Még 2014-ben vetődött fel a VW-nél az új Golf R lehetősége, ám a hetedik generációnál végül nem vezették be. A nyolcadik generáció esetében aztán az a pletyka is felröppent, hogy a Golf R-be az Audi 2,5 literes, öthengeres motorját teszik majd, ám ezt a négykarikások végül cáfolták. Most pedig már csak az a kérdés, hogy tényleg 245 kW-os lesz-e az R verzió, esetleg Golf R Plus elnevezéssel a 2022-es évben? Hamarosan ez is kiderül.

Amennyiben érdekel a Volkswagenes világ, nézd meg ezt a videót!