A megzöldült üzemanyag-temető - Chevy E-10 Concept

Közzétéve:
2019-11-06, 16:49

Ilyen az amikor a vintage stílus keveredik az elektromos hajtással.

A Chevrolet egy nagyon lenyűgöző autócsaládot mutat be a 2019-es SEMA kiállításon, amely magában foglalja az egyszeri COPO Camaro John Force Editiont, a Silverado HD Carhartt valamint ezt az E-10 névre keresztelt koncepciót, amely a 60-as években népszerű C10 pickup előtt tiszteleg.

A tanulmány alapjául egy 1962-es C-10-es pickup szolgál és ötvözi a vintage stílust a modern technológiákkal. Vizuálisan megtartja az eredeti modell általános formáját és méreteit, de a megvilágított Chevy logó, az elöl és hátul található LED lámpák valamint a leültetett kasztni már fiatalos és modern, akárcsak az elöl 20, hátul 22 colos felnik.

A Chevy E-10 Concept elölről negyvenöt fokban fotózva

Hasonlóan ízlésesen modernizálták a belteret is, egy teljesen digitális kijelző váltotta fel az eredeti teherautó hagyományos műszercsoportját. A többi részében megtartották a klasszikus elrendezést.

A Chevy E-10 Concept hátulja

Ennél sokkal fontosabb változások történtek a motorháztető alatt. Az eredeti 4,6 literes V8-as motor helyén a Chevy elektromos Connect & Cruise koncepció pakkja található, amely átszámolva körülbelül 450 lóerő leadására képes, ehhez egy automataváltó csatlakozik. Az elektromotorból származó energiát kizárólag a hátsó kerekekhez vezetik. A 0-100 sprintet körülbelül 5 másodperc alatt teljesíti, a negyed mérföldes szint ideje pedig 13 másodperc körül van.

A Chevy E-10 Concept elektromotorja

„A General Motors rendelkezik annyi erőforrással, hogy olyan koncepciót hozzon létre mint az E-10. A csapat innovatív gondolkodásmódjának és szakértelmének köszönhetően ez a projekt 18 hét alatt a tervezőasztalról testet öltött" - mondta Jim Campbell, a Chevy Performance és Motorsports alelnöke.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat megújult hírműsorát:

Kapcsolódó írások

1965 Mercury M-100, piros, pickup, elölnézet, oldalnézet, jobbról, RM Sotheby’s
2019. december 26.
1965-ben a Mercury kanadai divíziója bemutatta a 4. generációs M-100-as pickup átdolgozott változatát. A kistehert csak Kanadában értékesítették, ami sokban egyezett a vele kortárs Ford F-100-assal
1978 Ford Fairmont, oldalnézet, jobbról
2018. november 06.
A történelem során számos villogós autó segítette az amerikai zsaruk hajszáját. Most megtudhatod, hogy a Ford Crown Victoria és a Hudson Hornet mellett melyik típusok voltak az USA történetének legmenőbb rendőrautói

További hírek