2021. október 01. | 13:02

A prototípusok már a tesztelési fázisban járnak.

A Michelin lényegében újra feltalálta a kereket, a gumigyártásról híres cég olyan légmentes gumiabroncsokat tervez piacra dobni, melyekben a hírek szerint a törmelékek és a kátyúk sem tudnak kárt okozni.

A gumiabroncsgyártó cég már teszteli a prototípusokat (a GM-mel közösen) és azok szerint, akik már vezettek ilyen prototípusokkal felszerelt autókat a Michelin új, légmentes gumiabroncsa kottára úgy viselkedik, mint a hagyományos társai. Persze látjuk, hogy a kettő között ég és föld a különbség.

A Michelin egy könnyűfém keréktárcsát kombinált egy GFRP (üvegszál-erősítésű műanyag) nevű új anyagból készült rugalmas teherhordó szerkezettel, hogy létrehozzon egy új gumiabroncsot, amely háromszor hosszabb élettartamú, mint egy hagyományos abroncs, és állítólag a minőség tekintetében is az újdonság javára billen a mérleg.

Ha minden a tervek szerint alakul, a Michelin és a GM szerint már 2024-ben elérhetővé válnak a légmentes gumiabroncsok. Ha beválik a találmány, akkor ilyenekkel szerelhetik fel az elektromos autókat is.