A Skoda első elektromos SUV-ja Enyaq névre hallgat

Közzétéve:
2020-02-13, 09:25

Az Enyaq a Volkswagen-csoport új MEB platformjára épül.

Kamiq, Karoq, Kodiaq – feltűnik a minta? Az összes Skoda SUV-nak "K" betűvel kezdődik és "Q" betűvel végződik a neve. Azonban a cseh márka kisebb változtatásokat hajt végre a nómenklatúrában azzal, hogy "E" betűre cseréli a kezdőbetűt, ezzel is utalva elektromos mivoltára. Míg a Citigoe iV a társaság első elektromos autójaként vonul be a történelemkönyvekbe, addig az Enyaq lesz az első, amelyet már a kezdetektől elektromosnak fejlesztenek.

A Skoda első elektromos SUV-jának neve

A Skoda Enyaq a Volkswagen-konszern MEB platformjára fog épülni, amelyet tavaly használtak először az ID.3 kompakt ferdehátúnál. A belsőégésű motorokkal felszerelt járművek MQB architektúrájához hasonlóan, a MEB végül számos modell alapjául szolgál a csoport márkáinak. A gyártó egyelőre nem sokat árul el az Enyaq SUV-ról, valószínűleg a vonzó Vision iV koncepció gyártásba kerülő változata lesz.

A Skoda Vision iV koncepció elölről negyvenöt fokban

Koncepcióként a Skoda elektromos, nagy teljesítményű járműve két elektromotorral rendelkezett, ezek együttes teljesítménye 225 kilowatt, vagyis 302 lóerő. Ehhez pedig 500 km-es hatótáv párosul, ez megfelel a WLTP-tanúsítványának és mindössze fél óra alatt 80% -ra töltődik az akkumulátor.

A Skoda Vision iV koncepció beltere

Az Enyaq fontos modell a Skoda napirendjén, ugyanis 2022 végére 10 elektromos és hibrid „iV” modellt akarnak forgalomba állítani. Ehhez a portfólióhoz csatlakozott nemrég az  Octavia iV és a Superb iV, valamint a Kodiaq iV-nek is érkeznie kell.

Ha épp egy elektromos autó vásárlásán gondolkozol, keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. vezető értékesítőjét, Mudri Dánielt a [email protected] e-mail címen, vagy a +36203663447 telefonszámon.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  

További hírek