2020. február 25. | 11:02

Egy konkrét cél lebeg a szemük előtt.

Nem titok, hogy a Volkswagen nagy hangsúlyt fektet az akkumulátorral működő elektromos autók fejlesztésére. A dízelbotrány után ezzel is próbálja a márkáról kialakult képet jó színben feltüntetni az emberek előtt. Talán a legjobb módszer erre az, ha jövőbeli modelljeinek nagy részét teljesen elektromos hajtáslánccal látja el. Az ID.3 és a közelgő ID.4 csak a kezdet. Noha az új VW Golf GTI hamarosan debütál a 2020-as Genfi Autószalonon (természetesen csak akkor, ha nem marad el a koronavírus miatt). Úgy tűnik, hogy egy másik sportautón is dolgozik a gyártó.

Egyes külföldi források szerint a VW jelenleg egy teljesen új elektromos sportautón dolgozik, amely az ID család úgynevezett halo modellje lesz, aminek az a célja, hogy megmutassa mit is tud az elektromos hajtás. Nem tudni, hogy ez egy kupé vagy egy roadster lesz, utóbbi potenciális ellenfele lehet a Tesla Roadsternek.

Az ID.3 alapjául szolgáló MEB platformot fogja használni az érkező új modell esetében is, mivel elől és hátul is van kialakított helye az elektromotornak. Ennek köszönhetően a mérnökök el tudják dönteni, hogy melyik megoldás lenne a legoptimálisabb. A MEB például lehetővé teszi az RWD, AWD vagy FWD meghajtást is. Sőt, az ID R zászlóshajójának szánt modell, akár az Audi TT utóda is lehet.

Korábban már írtam róla, hogy a TT jövőjét nem igazán tudják még vizionálni, viszont egyértelmű, hogy a hibrid vagy a teljesen elektromos hajtás jöhet szóba csak, utóbbiban talán több lehetőség van. Ezenfelül egy teljesen elektromos Porsche Boxstert is piacra akarnak dobni, de azt még nem tudni, hogy lesz-e belőle valami.

De azt tudni, hogy a VW már egy ideje játszik az ID R ötletével és így nem meglepő, hogy már elő is álltak egy tanulmánnyal. Állítólag ez lesz az első közúti autó, amely a gyár saját fejlesztésű teljesítményorientált akkumulátor csomagját használja majd, ennek tökéletesítéséhez az ID R prototípus versenyautó szolgáltatott jó sok adatot.

Ha a fejlesztés továbbra is a tervek szerint halad, ideális esetben a VW a következő öt évben előrukkolhat az új modellel.

Sportautót vásárolnál? Nézz körül a Pannonhandel.eu weboldalán, és keresd a Pannonhandel Invest Zrt. munkatársait (+36 20 262 22 62, info@pannonhandel.eu) bizalommal!