Egyelőre csak renderképeken látható az egyesek által merésznek titulált Mercedes-Benz 300SL restomod, amely az ígéretek szerint meg is elevenedik a valóságban, magyarán meg fogják építeni.

A renderképeket Jon Sibal készítette, az autó megépítését az S-Klub nevű cég vállalta magára. Az S-Klub munkatársai nagyon értenek a dolgukhoz, korábban például egy príma Porsche 550 Spyder replikát készítettek a műhelyben.

Az új autó a 300SL Speedsteren alapul, amelyet az év elején mutattak be. A többi 300SL Speedsterhez hasonlóan a renderelt autó is jóval alacsonyabban ül, mint egy hagyományos 300SL, és számos új karosszériaelemmel díszítették, amelyek látványos külsőt kölcsönöznek a járműnek. A legjelentősebb változtatásnak a levehető keménytető beépítése tekinthető, amely gyönyörűen illeszkedik a Speedster-stílusú szélvédőhöz, és még szebbé teszi az autót.

A dizájnon sokat dob a sötétzöld fényezés, amelyet a krómozott felnikkel kiegészített aranyszínű kerekek kontrasztosítanak. Az autó oldalt kilépő kipufogócsövekkel rendelkezik, míg az utastérben barnás-sárgás szín dominál. Az S-Klub legutóbbi 300SL Speedsterje egy Mercedes-Benz SLK-ra épült, és valószínűleg a mostani modell esetében is ez lesz a helyzet. Abban a kocsiban egy AMG-forrásból származó, kompresszoros V6-os motor hajtotta a hátsó kerekeket.