Fekete tank – V8-as Defender tuning

Frissítve:
2018-10-11, 14:54

A Land Roverekre specializálódott amerikai cég megint kitett magáért ezzel a projekttel.

Az E.C.D. Automotive Design a legkülönbözőbb módokon tuningolt Defenderekről híres, a mostani Project Evolution névre keresztelt terepjáró pedig egy újabb érdekes vas lett. A D110-es kivitelt alapul véve nekiláttak még karakteresebbé tenni az amúgy sem hétköznapi járművet. Amit a megrendelők kérnek, azt általában meg is valósítják, kreativitásban nincs hiány itt sem.

E.C.D. Automotive Design Land Rover Defender tuning, oldalról

E.C.D. Automotive Design Land Rover Defender tuning, elölről

Ennél a példánynál látványos szélesítéseket tettek az autóra, hogy a 20 colos, all-terrain gumikba csomagolt kerekek beférjenek alá. A fekete fényezés az egész autót jellemzi, a színre fújt kerekek és a bodykit szép összhatást nyújt. Megszórták szépen kiegészítő lámpákkal, és a terepes jelleghez elengedhetetlen csövezést és tetőcsomagtartót is megkapta a Defender. Nagyon alvilági lett a kinézete, ha szembe jönne egy egyirányú utcában, én tuti visszatolatnék.

A beltérben ennél nagyobb változások történtek. Mindent bőr borít, a fekete ülések és ajtóburkolatok barna betéteket kaptak, ezzel igyekeztek oldani egy kicsit a komor hangulatot. A műszerfalba egy komplett inforendszert telepítettek, van központi érintőképernyő és vezeték nélküli telefontöltésre alkalmas rendszer is. Előre szintén bőr kagylóülések kerültek, a sofőr egy Momo sportkormányt markolhat, a szórakoztatásról pedig egy JL Audio hangrendszer gondoskodik.

E.C.D. Automotive Design Land Rover Defender tuning műszerfala

E.C.D. Automotive Design Land Rover Defender tuning beltere

Igyekeztek megtartani a Defender igazi erősségét, a jó terepképesség érdekében nem változtattak a felfüggesztésen. A géptető alatt azonban trükköztek egy kicsit, kikapták a gyári motort a kocsiból. A helyére pedig a Chevrolet Corvette V8-as, LS3 motorját lógatták 430 lóerővel. Az autó alatt Borla kipufogórendszer húzódik az érces hangzás érdekében, az autó farán pedig dupla végek bújnak ki.

Az ehhez hasonló tuningok az ésszerűség elvét követik, mely egy dicséretes hozzáállás. Meghagyták a terepjáró valódi értékeit, a gyenge pontjait pedig felturbózták. A beltér luxusát egy erős V8-as motorral egészítették ki, melyet ráadásul egy sportautóból emeltek át. Sajnos a menetteljesítményekről nincsenek pontos adatok, pedig kiváncsi lennék, mit megy ezzel a blokkal a Defender.

E.C.D. Automotive Design Land Rover Defender tuning motortere

Forrás:

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
Legújabb Land Rover Defender várható kinézete
2018. október 04.
2020-ban bemutatkozik a Defender legújabb, teljesen átdolgozott generációja. A legendás terepjáró újult erővel feszül a ringbe, amit jelenleg a G-osztály ural!
Lamborghini Urus Manhart
2019. január 31.
Joggal érezheted úgy, hogy a Lamborghini Urusnak már nem igazán kell több power. A Manhart tuningcég viszont nem elégedett meg a 650 lóerővel
az 1966-os Land Rover elölről fotózva
2019. szeptember 01.
A Dalai Láma régi Land Rover IIA szériás autója kalapács alá kerül.