kedd - 2022. november 29.
2 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Régi Giuliának álcázták az új Giuliát - KÉPEK

2022. július 13. | 12:26

Mindig izgalmas, ha felelevenítenek egy öreg klasszikust, főleg az Olaszoknál voltak maradandó formák. Az Erre Erre Fuoriserie csapata is ezt lovagolta meg, amikor egy új Alfa Romeo csúcsmodellre ráhúzták egy ‘60-as évekbeli Giulia köntösét.

Az alany egészen pontosan egy Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, ami egy alapból is sportos és gyönyörű szedán csúcsváltozata. Az alapok érintetlenül hagyásával - tehát hajtás, beltér és váz változatlan maradt - faragták át az autót, és carbon elemekkel építették újra.

Alfa Romeo Giulia Erre Erre Fuorisiere
Kép: Erre Erre Fuorisiere

A 2016 óta gyártott típust főleg az ajtóknál és a tetővonalnál lehet kiszúrni, de elöl és hátul egyértelműen az 1962-től 1977-ig készített Giulia Tipo 105 formáját és részleteit idézték. Persze vannak aránybeli különbségek a két autó között, így ennek a jelen darabnak is vannak esetlen részletei, de összességében jól néz ki, engem kicsit a Kimera EVO37-re emlékeztet, ami egy másik legenda, a Lancia 037 megidézése.

Alfa Romeo Giulia Erre Erre Fuorisiere
Kép: Erre Erre Fuorisiere

Az alapot adó Giuliában egy 2,9 literes, V6-os, kétturbós Ferrari-származék motor dolgozik bő 500 lóerővel, így az alap adott a mókához. A külső mindenképpen gyűjti a tekinteteket, de amiatt, hogy nagyjarészt karbon elemekkel dolgoztak, az Erre Erre szerint 200 kiló körüli tömeget spóroltak, így maradhatott a 3,9 másodperces 0-100 futás.

Alfa Romeo Giulia Erre Erre Fuorisiere
Kép: Erre Erre Fuorisiere

Az autó a régi Giulia 60. évfordulójára érkezett és meglepő módon nem egy limitált kiadás, hanem megrendelésre gyártott autó. Az ára átszámolva közel 100 millió forint, amire még jönnek különböző adók és a Giulia Quadrifoglio alapára, ami ott további 36 millió forint. Mindenesetre az első 10 vásárló biztosan jól jár majd, hiszen nekik kezdésnek bő 20 millió forint kedvezményt nyújtanak, tehát érdemes sietni.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!