2019. január 04. | 16:38

A Lexus 2019-ben bemutatja a megújult NX és RX modelljeit

A Lexus 2019-ben piacra fogja dobni az NX és RX ráncfelvarrott változatát. A formaterv csinosítása mellett a beltér is megújult. Az NX várhatóan az Audi Q5 és a Volvo XC60-nal fog versenyezni. Meg fogja kapni a Lexus „öntöltő” hibdrid rendszerét, amivel nagy előnyben lesz riválisaival szemben.

A „300h” jelzésű rendszer ötvözi a hagyományos benzines motor előnyeit az elektromotor újításaival. Ezt egy kisebb akkumulátor segítségével éri el, ami javítja a fogyasztást alacsony sebességgel történő haladás és dugóban állás esetén.

A két motor együtt 195 lóerő leadására lesz képes, amit 2 vagy 4 kerék hajtásával is el lehet majd kérni. A gyártó adatai szerint 4,9 litert fog enni 100 km-en és 9 másodperc alatt gyorsul állóhelyből 100 km/h-ra. A 300h mellett az NX alapmodellje 18 colos könnyűfém kerekeket, 8 hüvelykes navigációs rendszert és Taharába csomagolt fűthető üléseket fog kapni. A megközelítőleg 12,4 millió forint körüli indulóár a Lexus egyedi fedélzeti biztonsági rendszerét is tartalmazza. 1,7 millió forint pluszért megkaphatod a Sport F kivitelt, ami magába foglalja az egyedi sportos megjelenést és az ahhoz tartozó könnyűfém kerekeket, kábel nélküli telefontöltőt, elektromosan nyitható csomagtérajtót és a kormány fűtését.

A 15,7 millió forint körüli Takumi modell mindennel fel lesz szerelve, ami az autózáshoz kellhet. Ilyen kiegészítő az ülés hűtése, fűtése, a 360 fokos parkolókamera, head-up display és a feljavított Mark Levison hangrendszer. Persze ezek mellett az alap NX többféleképpen is személyre szabható. A Premium csomag többek között tartalmazza a parkolószenzorokat, 10 hüvelykes navit, fűtött kormányt és sok más jóságot.

Az F Sport megkapja a Takumi csomagot, ami lehetőséget ad többféle felfüggesztés, hangrendszer, head-up display és panorámatető kiválasztására.

Aki az NX-nél nagyobb autóra vágyik, annak azonnal ott lesz az 5 személyes RX és 7 személyes RX L, amiket a Lexus zászlóshajónak választott. A 450h rendszernek köszönhetően az RX egy V6-os 3,5 literes motort fog kapni. 308 lóerejével kevesebb, mint 8 másodperc alatt gyorsul 100-ra. Várható fogyasztása 100 km-en csak 6,3 liter körül lesz.

Az alapmodell felszereltsége is kielégítő, ők hátsó parkoló radart, bőrüléseket, műholdas navigációt, 18 hüvelykes könnyűfém felniket, és cruise controlt kapnak. Mindezek mellett a kulcs nélküli indítás és az ülések hűtése és fűtése is benne lesz a 17 milliós indulóárban. A 19 milliós sportos F Sport modell 20 hüvelykes könnyűfém felniket, választható sport-függesztést és elektromosan nyíló csomagtér ajtót is kapni fog.

Az RX-választék csúcsát jelentő Takumi elektromosan mozgatható és csukható hátsó üléseket, 10 féle képpen mozgatható első üléseket és egy 15 hangszóróból álló Mark Levin hangrendszerrel érkezik. Mondani sem kell, hogy a 22 millió körüli árban továbbá benne lesz a head-up display és az ülések bőrhuzata. Ahogy az NX esetében is, kérhető lesz Sport, Premium és Takumi csomaggal is.

Részletesebb infóért nézd meg az Alapjárat tesztjét: