2019-ben bemutatkozik a Lexus 2 megújult SUV-ja

Közzétéve:
2019-01-04, 15:38

A Lexus 2019-ben bemutatja a megújult NX és RX modelljeit

A Lexus 2019-ben piacra fogja dobni az NX és RX ráncfelvarrott változatát. A formaterv csinosítása mellett a beltér is megújult. Az NX várhatóan az Audi Q5 és a Volvo XC60-nal fog versenyezni. Meg fogja kapni a Lexus „öntöltő” hibdrid rendszerét, amivel nagy előnyben lesz riválisaival szemben.

2018 Lexus RX 450f, fehér, oldalnézet, jobbról

A „300h” jelzésű rendszer ötvözi a hagyományos benzines motor előnyeit az elektromotor újításaival. Ezt egy kisebb akkumulátor segítségével éri el, ami javítja a fogyasztást alacsony sebességgel történő haladás és dugóban állás esetén.

A két motor együtt 195 lóerő leadására lesz képes, amit 2 vagy 4 kerék hajtásával is el lehet majd kérni. A gyártó adatai szerint 4,9 litert fog enni 100 km-en és 9 másodperc alatt gyorsul állóhelyből 100 km/h-ra. A 300h mellett az NX alapmodellje 18 colos könnyűfém kerekeket, 8 hüvelykes navigációs rendszert és Taharába csomagolt fűthető üléseket fog kapni. A megközelítőleg 12,4 millió forint körüli indulóár a Lexus egyedi fedélzeti biztonsági rendszerét is tartalmazza. 1,7 millió forint pluszért megkaphatod a Sport F kivitelt, ami magába foglalja az egyedi sportos megjelenést és az ahhoz tartozó könnyűfém kerekeket, kábel nélküli telefontöltőt, elektromosan nyitható csomagtérajtót és a kormány fűtését.

2018 Lexus RX, fehér, oldalnézet, jobbról

A 15,7 millió forint körüli Takumi modell mindennel fel lesz szerelve, ami az autózáshoz kellhet. Ilyen kiegészítő az ülés hűtése, fűtése, a 360 fokos parkolókamera, head-up display és a feljavított Mark Levison hangrendszer. Persze ezek mellett az alap NX többféleképpen is személyre szabható. A Premium csomag többek között tartalmazza a parkolószenzorokat, 10 hüvelykes navit, fűtött kormányt és sok más jóságot.

Az F Sport megkapja a Takumi csomagot, ami lehetőséget ad többféle felfüggesztés, hangrendszer, head-up display és panorámatető kiválasztására.

Aki az NX-nél nagyobb autóra vágyik, annak azonnal ott lesz az 5 személyes RX és 7 személyes RX L, amiket a Lexus zászlóshajónak választott. A 450h rendszernek köszönhetően az RX egy V6-os 3,5 literes motort fog kapni. 308 lóerejével kevesebb, mint 8 másodperc alatt gyorsul 100-ra. Várható fogyasztása 100 km-en csak 6,3 liter körül lesz.

2018 Lexus RX műszerfal, szürke, elölnézet

Az alapmodell felszereltsége is kielégítő, ők hátsó parkoló radart, bőrüléseket, műholdas navigációt, 18 hüvelykes könnyűfém felniket, és cruise controlt kapnak. Mindezek mellett a kulcs nélküli indítás és az ülések hűtése és fűtése is benne lesz a 17 milliós indulóárban. A 19 milliós sportos F Sport modell 20 hüvelykes könnyűfém felniket, választható sport-függesztést és elektromosan nyíló csomagtér ajtót is kapni fog.

Az RX-választék csúcsát jelentő Takumi elektromosan mozgatható és csukható hátsó üléseket, 10 féle képpen mozgatható első üléseket és egy 15 hangszóróból álló Mark Levin hangrendszerrel érkezik. Mondani sem kell, hogy a 22 millió körüli árban továbbá benne lesz a head-up display és az ülések bőrhuzata. Ahogy az NX esetében is, kérhető lesz Sport, Premium és Takumi csomaggal is.

Részletesebb infóért nézd meg az Alapjárat tesztjét:

Forrás:

Kapcsolódó írások

Mitsubishi SUV
2019. május 25.
A Mitsubishi 2020-tól teljesen átalakítja szabadidő-autó kínálatát, hogy az sokkal átláthatóbb legyen a jelenleginél
Mercedes G-osztály SUV elölről
2019. június 16.
Az Euro NCAP eddigi töréstesztjei alapján ezek az SUV modellek állnak az élen
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
2018. szeptember 28.
A Lexus középkategóriás szabadidő autója bátran odaállhat a konkurencia mellé, finomsága és fejlettsége példaértékű. De a japánok SUV-ja korántsem tökéletes.