70 éves évfordulót ünnepel a Porsche

Frissítve:
2018-11-15, 09:34

Az idén 70 éves Porsche évfordulója alkalmából helyreállít 10 legendás boxermotorost

Ferdinand Porsche 1948-ban alapította sportautóiról ismert német márkáját, a Porsche-t. A nagyvállalat létrejötte nem mindennapi történet. Porsche már fiatalkorában az autózás szerelmesévé vált. Legnagyobb álma megvalósítását a náci párt vezetője, Adolf Hitler tette lehetővé, együtt megalkották Európa első népautóját, a Volkswagen Typ 1-t, a Bogarat.

Porsche 356, oldalnézet

Az ifjú mérnök idővel többre vágyott, szeretett volna saját tervezésű sportautókat is a birodalom útjain látni. A Führer nem támogatta az ötletet, így Porsche szakított az állami nagyvállalattal és megalkotta saját üzemét. Első sportkocsija egy kétszemélyes kabrió volt, a Bogár alapjaira épített 356.

A 2018-as évforduló alkalmából a Volkswagen leányvállalata számos régi típust helyreállít. Az ünnepi készülődést az eredeti 356-os replikájának megépítésével kezdte, majd egy 911 Turbóval folytatta. A restaurált modellek között szerepel 10 darab 986-os Boxster is.

Porsche 70. évforduló, 2 Porsche, előlnézet

Nehéz elhinni, de a Boxster is idén már 22 éves. Tanulmányautó formájában 1993-ban került bemutatásra, majd 3 évvel később el is kezdődött a sorozatgyártás. A rendezvényen bemutatott youngtimerek mindegyikének belső tere a Porsche 918 Spyder „Liquid Metal” színkombinációját kapta.

A márka szóvivőjének októberi nyilatkozata szerint a 986-osok megtekinthetőek lesznek az Angliában szervezett NEC Classic Motor Show-n. Az eseményen szereplő további 10 autóval együtt megkülönböztető táblát kapnak, „70 years of Porsche”, vagyis „70 évnyi Porsche”, hogy az útókor is emlékezzen ezekre a nagybecsű autókra.

Porsche 964, oldalnézet

A német óriás egy másik kiállításon bemutatja restauráló központjai munkáit. Minden központ feladata az volt, hogy versenyképessé tegyenek egy 986 Boxster S-t, amik versenyezni fognak egymással. A Porsche szerint minden egyes példány más szemszögből nyújt a vállalat versenyzéssel teli múltjába.

A Porsche NEC-en való részvételének a „Project 70” versenyautó lesz a csúcspontja. A fedőnév egy 1965-ös rövid tengelytávú, 2 literes 911-t takar. A versenyautót olyan személyek vezették, mint Richard Attwood, Derek Bell és Anthony Reid. Erre a Silverstone Classic, Le Mans Classic, és Nurburgring Oldtimer Grand Prix keretei között volt lehertőségük.

A NEC Classic Motor Show november 9-én kezdődik és 11-ig tart. Ha szereted a veteránokat és meg is tudod őket fizetni, ne felejts el ott lenni, ugyanis a rendezvény végén mind a 20 bemutatott autó kalapács alá kerül.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További autós hírek

Ahol ez a fevétel készült, talán ott van a világon a legmélyebben a közlekedési morál. A járdán közlekedve kerülte ki…
A budapesti közgyűlés módosíthat azon a rendeleten, amely megszabja a zónákat, a parkolódíjakat és azokat a napokat, amikor fizetni kell.…
Igen, a többiek igazi “lúzer” módjára kivárják a HÉV elhaladását, de őt ez nem igatja. ” Ma reggel jöttem munkába…
Előzésből visszatérő személyautó elé kanyarodott egy furgon hétfőn Körmend határában a 86-os főúton. – írja az rtlhirek.hu A teherautó vezetője…
Újra bevezetik Budapesten a kerékbilincselést – hívta fel a figyelmet Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős…

Kapcsolódó írások

1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt
1978 Ford Fairmont, oldalnézet, jobbról
2018. november 06.
A történelem során számos villogós autó segítette az amerikai zsaruk hajszáját. Most megtudhatod, hogy a Ford Crown Victoria és a Hudson Hornet mellett melyik típusok voltak az USA történetének legmenőbb rendőrautói

További hírek