szombat - 2023. június 10.
20.5 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Akkora volt a tömegbaleset az M1-esen, hogy újra kellett aszfaltozni azt a szakaszt

2023. március 14. | 08:58

Valószínűleg az ütközések során is kapott, de a legtöbb kárt a tűz okozhatta rajta.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) közleménye alapján 250 négyzetméter aszfaltot kellett kicserélni ott, ahol még március 11-én tömegbaleset történt. Egy váratlanul jött porfelhő a látási viszonyokat szinte lenullázva okozott tömegszerencsétlenséget.

Persze egy porfelhő önmagában nem okoz balesetet, kellett az emberi tényező is, de végeredményben 37 autó és 5 kamion ment egymásba az M1-es autópálya 29-es kilométerénél. Ebben a balesetben egy ember meghalt, 39 megsérült, akik közül többeket a kórházba vittek a baleset után.

Bár azt is elég nehéz megmondani, hogy ilyen helyzetben mit tenne az ember, hiszen elég volt 1-2 autós aki a porfelhőre erős fékezéssel reagált. Ezután ha csak egy valaki volt, aki nem így tett, hanem egyenletes tempóban haladt volna át, meg is történt a baleset.

Nem csak összetolódtak az autók és szinte koordinálatlanul rohantak egymásba, hanem valamelyik ki is gyulladt. Róla a tűz átterjedt a többi autóra és többméteres lángokkal égtek, aminek köszönhetően az aszfalt is súlyosan megsérült.

Bár eleve a baleset nyomait is egy egész éjszakába telt eltakarítani, de a sérült aszfaltot is meg kellett javítani. Az MKIF már tegnap elkezdte a munkát, ehhez a forgalmat egy sávra terelte és eleinte a külső-, illetve leállósávon dolgoztak.

Később egy másik lezárással ezeket megnyitották és a belső sávot is újra húzták, így nagyjából 250 négyzetméter útburkolatot martak fel és terítettek le. Emellett több, nagyjából 160 méter szalagkorlátot javítottak vagy cseréltek ki.

Közleményük szerint minden javító munkálat lezajlott és az autópálya érintett szakasza újra járható. Erről az értesítést még hétfőn (március 13.) este 8-kor rakták ki, addigra állt helyre minden.

MKIF Zrt.
Hosszú évek után előkerült Hofi Géza utolsó Mercedese, és most a tiéd lehet! Így gyorsul 250-ig a Ferrari első SUV-ja - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!