Álcázva tesztelik a Mercedes-AMG Project One-t Angliában!

Közzétéve:
2018-09-20, 14:31

Lencsevégre kapták a Mercedes-AMG Project One-t, álcázva egy angliai tesztpályán. Ha minden jól megy, rövidesen már közútra is felmerészkednek a szörnyeteggel!

A nagyközönség körülbelül egy évvel ezelőtt, a 2017-es Frankfurti Autószalonon csodálhatta meg először a Mercedes-AMG, F1 ihlette koprodukcióját. A modell azóta is intenzív fejlesztés alatt állt Brixwothban, sok száz órányi fékpados tesztelést és finomhangolást követően végre kihozták a prototípusokat közútra.

Mercedes-AMG Project One prototípus versenypályán

A Millbrook Proving Ground egy kanyarokkal, emelkedőkkel teletűzdelt tesztpálya, ami arra szolgál, hogy a lehető legkeményebben megkínozza az oda tévedő szerencsétlen járműveket, és megmutassa, hogy mely pontokon kell még tovább csiszolni. Egyébként itt forgatták a Casino Royale híres üldözőjelenetét, amikor Mr. Bond tetőre rakta az Aston Martinját. Na, kéremszépen ezen a helyen kapták lencsevégre a Project One-t.

Mercedes-AMG Project One álcázva, tesztelés közben

Külön figyelmet fordítottak álcázásra, a németek megaautója pszichedelikus „terepmintát” kapott, bár a Mercedes állítása szerint elég nehéz titokban tartaniuk, mivel az 1,6-os Formula-1 mintára épített, akár 11 ezres percenkénti fordulatra is képes egység nem éppen csendes. Valószínűleg a környező települések már hallották a magas C-t kivágó motor adta szimfóniát. Nehéz konkrétat mondani, de a képek alapján többé-kevésbé megegyezik a Frankfurtban bemutatott verzióval, bár szerintem biztos lesz olyan újdonság, amire senki nem számít.

Mercedes-AMG Project One tesztelés közben, álcázva, hátulról

A Mercedes-AMG a bemutatáskor csínján bántak az információk szivárogtatásával, egyelőre annyit tudni, hogy belsőégésű V6-os turbómotor és a hibridrendszer kombinált teljesítménye várhatóan 1000 lóerő körül fog alakulni, a 0-200-as sprinthez mindössze 6 másodpercre lesz szüksége. Végsebessége is tiszteletre méltó, a 350 km/h-s értékkel, de várhatóan nem egyenes pályán, hanem inkább a kanyarokban fogja kifejteni áldásos hatását a pihekönnyű karosszéria és a F1-es aerodinamika.

Mercedes-AMG Project One tesztelés közben a Millbrook Proving Groundon

A jövőben szinte biztos, hogy közúton is ki fogják próbálni a Project One-t, a szerencsés autórajongók így láthatják és hallhatják majd a világ egyik, ha nem a legkeményebb utcai versenyautóját!

Forrás:

További autós hírek

Igencsak parás dologgal szerzett egy kis extra bevételt és hírnevet egy Ohio államban működő autómosó – szúrta ki a hvg.hu Nemsokára itt a...

Egy egyszerű balra kanyarodásnak indult, aztán… Beakadt a kormány fogasléc? Megszédült a sofőr? Az autóvezető hirtelen rájött, hogy gyalogos? Várjuk a megfejtéseket kommentben…...

Október 20-án, vasárnap vadgázolás történt az M3-ason, a kisbagi pihenőnél. A gázolónak hatalmas szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta!Írt néhány sort az esetről: “Sziasztok!Én...

Olvasónk András küldte nekünk a felvételt. Annyit írt hozzá: Dunaharasztin az 51-esen készült a felvétel tegnap este. Még a lovas nézett rám csúnyán...

Meglepő tartalomra hívta fel a figyelmünket olvasónk. Egy 14 éves kissrác (Matesz), állítása szerint magánterületen készít videókat a YouTube-ra “Tanuljatok velem autót vezetni”...

Kapcsolódó írások

A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!
2019. január 23.
Elegáns külső, komfortos belső, maximális menetteljesítmények. A Mercedes ikonikus roadster-szériája ezeket a tulajdonságokat egyesíti már több, mint 50 éve!
Mercedes-AMG terepen
2019. március 14.
A Mercedes-AMG bejelentette, hogy minden modelljükből elérhetővé teszik 2020-ra a plug-in hibrid verziót is