Egyre közelebb az európai terjeszkedéshez a NIO. Az elektromos autókat gyártó kínai vállalat a Twitter-oldalán megerősítette, hogy május 6-án sajtótájékoztatót tartanak Oslóban, ahol a norvég piacon betöltendő szerepükről számolnak be.


A NIO már rendelkezik némi európai jelenléttel, hiszen a vállalatnak van egy tervezési központja Münchenben, illetve egy kutatás-fejlesztési részlegük Oxfordban. A Benzinga tőzsdei hírügynökség értesülései szerint a kínai gyártó első európai bemutatótermét a norvég fővárosban fogja létesíteni. A hírek szerint a Jaguar Land Rover korábbi norvégiai főnöke, Marius Hayler lehet a NIO Norway vezérigazgatója. Az információkat alátámasztja az a számos álláshirdetés a LinkedIn oldalán, melyben a kínaiak autóipari szakembereket keresnek az európai terjeszkedéshez.

Április elején jelentős mérföldkőhöz érkezett a NIO története, elkészült ugyanis a márka 100 ezredik autója, mindössze 9 hónappal az 50 ezredik példányt követően és pontosan 1046 nappal az ES8 elektromos SUV gyártásának beindítása után.

Az ES8 egy kicsivel nagyobb, mint az Audi E-Tron, a motor a 100 kWh-s akkumulátorcsomag 643 lóerős teljesítmény és 840 Nm nyomaték leadására képes, a jármű hatótávolsága pedig 580 kilométer. Ezenkívül a NIO ES6 néven ötüléses, elektromos SUV-t, EC6 néven elektromos SUV coupét is gyárt. Egyelőre nem tudni, ezek közül melyik érkezhet meg elsőként Európába.