A bemutatott limitált szériás Bentayga az exkluzív öltönyök készítőjének egyik királyának közbenjárásával készült. Aki valamennyire képben van az öltönyökkel, vagy akár csak látta a Kingsman című filmet, annak biztosan nem ismeretlen a Savile Row. Londonnak eme ikonikus utcája a brit kézműves szabászat alapja Westminster negyedben. Itt üzemel az angol úriemberek mindig kiváló öltözékéért felelős Huntsman szabó műhely, már 1849 óta. A Bentley-k egyedire szabásáért felelős Mulliner cég most összedolgozott a Savile Row-i öltönygyártóval, megalkotva az autógyártás angolos eleganciájának csúcsát.

A bemutatott szériából két elérhető változat közül választhatnak a kifinomult vásárlók, Businessman és Sportsman felszereltséggel. Mindkét változatokban hagyományos fa és a Huntsman öltönyök felsőkategóriás anyagaival bevont betétek vannak. A Business széria különleges kiegészítője a Mullinertől, egy sakktábla a hátsó ülésen utazóknak, amihez sakkfigurák egy Huntsman szövettel bevont fiókba pihennek a könyöklőben.

A nem éppen rongyrázás kategóriába tartozó kifinomult luxusautóból összesen öt darabot készítenek, négy Businessman és egy Sportsman verzióban. Mindegyik verzió a V8-as benzines Bentayga erőforrással lesz elérhető.

A Sportsman leendő tulajdonosának nyugodt vidéki élményeket ígér a Bentley. Az utastérben a tweed stílusú Huntsman szöveteket, melyek ízléses összhangban vannak a kék bőrbe vont ülésekkel és a lakkozott borostyán betétekkel, a karosszéria pedig bordó fényezést kapott.

A Businessman városias szellemben készült, kéttónusú fekete-szürke külsővel. A Sportsmanhez képes kevesebb Huntsman szövet kiegészítőt tartalmazó változat utastere antracit fekete, karbon betétekkel és kilincsekkel. Az ajtó a Savile Row-i szabó által készített tweed betétjeivel járul hozzá a harmonikusan elegáns környezethez.

A limitált szériás szuper elegáns Bentayga kizárólag a londoni Mayfairben található, 1927-ben alapított Jack Barclay bemutató teremben lesz elérhető, közel a Huntsman szabóságához. Így ha a vásárló lordnak éppen nincs megfelelő színvilágú öltözéke a frissen beszerzett luxusautóhoz, gyorsan készíttethet is magának egyet. Persze egy ilyen autó birtokosának jár a kiemelt figyelem, éppen ezért a vevő egy egyedi Huntsman kabátot is kap az autó mellé, melynek bélése kifejezetten az autóhoz készült.

Stefan Sielaff a Bentley kreatív igazgatója elmondta, a cég számára nagy öröm volt London két luxus márkáját egyesíteni a közös munka érdekében, hiszen a Jack Barclay bemutató terem és a Huntsman is kiemelkedő történelemi háttérrel rendelkezik.

A Bentley a jövőben nagyobb hangsúlyt fektet majd a Mulliner részleg által kézzel készített ultra-exkluzív autóira, mivel egyre nagyobb az igény ezekre. Az idén még várható egy tíz darabos modell, aminek ára valószínűleg meghaladja majd az 1 millió fontot is.

A Crewe központú gyártó idén már kiadott egy limitált szériás Mulliner által készített modellt. A Bentley Continental GT Number 9 Editiont Genfben mutatták be. Vitathatatlan sikere volt a márka 100 éves ünnepi kiadásának, amit az 1930-as Le Mans versenyautó emlékére építettek mert a legyártott 100 darabot hamar el is adták.

A Bentley évszázados fennállásának ünnepét 2019. július 10.-én tartják a központban, ahol egy új GT bemutatása várható.