hétfő - 2023. március 27.
7 °C
enyhe eső
alapjarat.hu logo
95 607 Ft
100 652 Ft
D 605 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Eddig engedné az Audi főnöke a fosszilis üzemanyagok használatát

2022. április 25. | 11:46

Markus Duesmann szerint minden energiát az elektromos autókra kell koncentrálni. 

Markus Duesmann, az Audi vezérigazgatója kifejtette, az európai autógyártóknak 2040-ig fel kell hagyniuk a fosszilis energiaforrások használatával.

Azt követően, hogy Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát, egyeztetések kezdődtek az orosz gáz vásárlásával kapcsolatban esetleges embargó lehetőségéről. Ez komoly nyomás alá helyezte a vállalatokat és kormányokat, hogy terjesszék ki a megújuló energiaforrások használatával kapcsolatos beruházásaikat. A Mercedes-Benz például bejelentette, komoly összegeket fektet abba, hogy gyárait a jövőben szél- és napenergiából származó árammal üzemeltesse.

tisztán elektromos Audi e-tron GT
Kép: Audi

Duesmann egy konferencián elmondta, bátor lépésre van szükség, és az európai gyártóknak vállalniuk kell, hogy 2040-től teljesen lemondanak a fosszilis üzemanyagok használatáról. A szakember úgy látja, hogy egyéni mobilitás érdekében minden erőforrást az akkumulátoros elektromos járművekre kell összpontosítani. Az Audi vezérigazgatója emellett azt is szorgalmazza, hogy minél gyorsabb ütemben bővítsék a megújuló energiaforrások használatát.

Az Audi korábban bejelentette, hogy 2033-tól kezdődően felhagy a belső égésű motorral szerelt új autók értékesítésével. Az ingolstadti cég anyavállalata, a Volkswagen-csoport ezt 2035-ben fogja meglépni Európában, majd nem sokkal később Kínában és az Egyesült Államokban is. Más autógyártók szerint - mint a BWM - hiba lenne túl korán kizárólag az elektromos hajtású járművekre fókuszálni, miközben továbbra is magas kereslet mutatkozik a belső égésű motoros autók iránt.

Nyitókép: Audi

Mától megnövekszik a katonai forgalom a magyar utakon Felfedte az Aston Martin, hogyan fognak piszkosul belehúzni a villanyosításba

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!