Az S-osztály mindig is a Mercedes legfontosabb modellje volt, sőt, ki lehet jelenteni, hogy egyenesen az autóipar egyik legfontosabb modellje. Már hagyományosan a németek aktuális legújabb zászlóshajója testesíti meg az autógyártás csúcsát, az S-osztály képviseli mindazt, amit a legmodernebb, legbiztonságosabb és legkényelmesebb autó nyújthat a használója számára.

Mercedes-Benz W116
A legelső S-osztályból (W116) összesen 473 ezret gyártottak

Nem mondom, hogy nem voltak hullámvölgyek, mert a 2000-es évek elején elég mélyponton volt a márka, de ahogy korábban is, úgy azután is képes volt összeszedni magát a Mercedes-Benz. Az S-osztály 1972-ben, a W116-os modellel mutatkozott be és immáron a hatodik generációjánál tart a modell. A típus igazi sikertörténet, nem volt olyan, hogy ne fogyott volna jól a luxuslimuzint.

Mercedes-Benz W126
A valaha volt legkapósabb S-osztálynak a W126-os számít a maga 818 ezres eladott mennyiségével

A legújabb generációt (W222) 2013-ban mutatták be és 2014 óta lehet megvásárolni. Az eltelt 5 év elég volt ahhoz, hogy egy nagyon fontos mérföldkövet hagyjon maga mögött a modell, ugyanis a napokban a Mercedes bejelentette, hogy az 500.000-ik példány is legördült a futószalagról. Ekkora legyártott mennyiségre korábban csak az előd W221 és a legendás W126-os volt képes.

Mercedes-Benz W140
Egykoron a bálna Mercedes volt a márka legfontosabb modellje, fejlesztési költségeit azóta sem döntötte meg egy modell sem, összesen 406 ezret adtak el belőle

Az aktuális modell eredménye azért is figyelemreméltó, mert a modellciklusa korántsem ért még véget, a gyártás várhatóan 2021-ig biztosan, de akár 2022-ig is kitarthat, ha átlagos modellciklussal számolunk és a Mercedes nem tervezi korábban elkaszálni. De miért is tenné, ha ilyen jól fogy. Ha a lendület kitart, akkor akár a W126-os S-osztály rekordot jelentő 818 ezres mennyiségét is megközelítheti az autó.

Mercedes-Benz W220
A W220-as valószínűleg az S-osztályok feketebáránya, messze nem sikerült olyan jól, mint az elődei vagy akár az utódok, de ennek ellenére összesen 485 ezer darab gazdára talált

A modell sikeressége mögött az új Mercedesek jól sikerült formavilága állhat és persze az a tény, hogy az autó a kor legmodernebb és legnagyobb luxusát kínáló autójának számít, megelőzve az Audi A8-ast vagy a BMW 7-est. Nem szabad megfeledkezni továbbá arról sem, hogy az autót nem kizárólag limuzinként gyártják, hanem elérhető kupéként és kabrióként is, továbbá létezik belőle Maybach kivitel is.

Mercedes-Benz W221
Az eggyel korábbi S-osztály (W221) egy remekül sikerült autó, melyet az 516 ezres gyártási darabszám is igazol

A szép eladásokon túl a modellnek van még egy nagy érdeme, mégpedig, hogy azon kevés autók közé tartozik manapság, melyet a villanyhajtástól megfertőzött korban lehet még V12-es motorral kapni. A brutálisan erős V8-asok mellett vajmi kevés érv szól a nagyobb erőforrás mellett, hacsak nem a presztízs, hogy elmondhassa magáról a Mercedes, náluk is kapható még hengerből egy autóban egy tucat.

Mercedes-Benz W222
A mostani szériának még van 2-3 éve, hogy akár a valaha volt legjobban fogyó S-osztály címet is elnyerje a W126-ostól