kedd - 2022. november 29.
2 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Európát is meghódítaná a kézi váltóval szerelt Toyota GR Supra

2022. április 28. | 15:36

Új könnyűfém keréktárcsákat is kapott az autó.

A Toyota USA a mai napon bemutatta a GR Supra hatsebességes, intelligens manuális sebességváltóval (iMT) szerelt változatát, ami sokak örömére hamarosan Európában is bemutatkozik.

Toyota GR Supra
Fotó: Toyota
Toyota GR Supra
Fotó: Toyota

Új, 19 colos könnyűfém keréktárcsákat is kapott az autó, ezeknek köszönhetően a Supra egy csapásra 21,8 kilogrammot veszített a súlyából, a tömegcsökkentés jó hatással van az autó kezelhetőségére.

Toyota GR Supra
Fotó: Toyota

A Lightweight változatból eltűnik a bőrkárpitozás és más hangrendszert kap. A BMW Z4 testvérmodellje összességében 38,3 kg-ot spórol a hathengeres, automata váltóval szerelt kivitelhez képest. A Toyota európai részlege bízik abban, hogy a Lightweight lesz a legnépszerűbb Supra a kínálatban.

Kuplung pedál
Fotó: Toyota

Az új, hatfokozatú kézi váltót a Supra csúcsmodellbe épített 382 lóerős, 3,0 literes sorhatos motorral együtt kínálja a vállalat, amely kifejezetten ehhez a hajtáslánchoz tervezte a manuális váltót. Ez azonban azt jelenti, hogy a Supra másik motorja - a 260 lóerős 2,0 literes négyhengeres motor - nem lesz elérhető a kézi váltóval.

Manuális sebességváltó
Fotó: Toyota

Az új sebességváltó elhelyezése érdekében a középkonzolt kissé áttervezték, és további helyet alakítottak ki a váltókar és a légkondicionáló panel között.

Toyota

Motor1

Autocar

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!