2023. március 08. | 09:01

A lehangolóan sok balesetben több autójuk összetört és néhány alkalmazottjuk kórházba került.

Elszomorító adatokat közölt a magyarországi autópálya-szakaszokért felelős Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.. Ezekben az szerepel, hogy az elmúlt fél évben rengeteg baleset történt olyan autóikkal, melyek éppen valamilyen munkálatokat végeztek az autópályán.

Ilyenkor megfelelően kivilágítva, villogókkal ellátva állnak az amúgy is narancssárga járművek, sokszor csak figyelmetlenségből nézik be őket az autósok. De ez bőven elég és az elmúlt fél évben 14 baleset történt velük, ezek harmada csak február 2. és március 2. között.

2022 szeptembere óta a 14 balesetben összesen 18 db járműve sérült meg az autópálya-kezelőnek, négy autójuk totálkárossá vált. Emellett 4 kollegájukat kellett kórházba szállítani ilyen esetek miatt és sorra törik az autósok az energiaelnyelőket is.

Az MKIF azért is emeli ki pont most ezeket az adatokat, mert hamarosan kezdődnek a tavaszi szintrehozási munkálatok. Ez idő alatt - meg amúgy mindig - kérik az autósok fokozott figyelmét, mert egyre gyakrabban találkozhatunk velük az autópályán.

Szeretnék, ha kollégáik biztonságban dolgozhatnának az autópályák útburkolatán. Hiszen pont azért dolgoznak, hogy mi simább és biztonságosabb utakon autózhassunk a jövőben.

Indulás előtt egyébként érdemes tájékozódni arról, hogy hol számíthatunk munkálataik miatt korlátozásokra vagy lezárásokra. Erre megfelelő lehet az útinform oldala, de elmondásuk szerint a munkálatok helyszínét rendszeresen előre jelzik Waze-en is.

Azzal kapcsolatban, hogy milyen veszélyben vannak folyamatosan a közút kezelői az autósok miatt, már foglalkoztunk korábban egy videónkban.

MKIF Zrt.