Fingó hangot kiadó Teslák fogják ellepni az utakat?

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-11, 13:15

A kecskebőgés is választható hangeffekt lesz – elvileg.

A Tesla vezére, Elon Musk a Twitteren kürtölte világgá, hogy a duda és az autó menet közbeni hangja is változtatható lesz a Tesla autóiban egy új fejlesztésnek köszönhetően.

Rajzolt autó a vörös háttér előtt

Musk maga erősítette meg, hogy a kecskebőgést és szellentést utánzó hanghatások is elérhetőek lesz a Tesla-tulajok számára. Most képzeld el azt a szitut, hogy valaki áll mögötted a dugóban, aki aztán rád dudál valamilyen okból kifolyólag, te pedig csak egy hatalmas fingást hallasz. Nem tűnik túl életszerűnek, de lehet, hogy ez a jelenség nem lesz annyira furcsa a jövőben. Nehéz megmondani, hogy Musk komolyan gondolja-e dolgot, vagy csak éppen vicces kedvében volt.  

Kaliforniában egyébként megváltoztatható lesz a duda hangja, elvileg tehát nincs akadálya annak, hogy hangos fingeffektől zengjenek mondjuk San Francisco utcái. A villanyautók menet közbeni hangjára vonatkozó szabályozás már más tészta. Az Európai Unió példul hozott egy rendeletet, amely 2019. július 1-jén lépett érvénybe: ennek érrtelmében a villanyos és a tisztán elektromos módra képes hibrid autókat kötelező hanggenerátorral felszerelni a gyalogosok védelmének érdekében.

A Teslák egyébként más érdekes és valóban hasznos funkciókkal már rendelkeznek, példéul maguktól rendelnek alkatrészeket a javításhoz, és ha kell, akkor időpontot is foglal neked a szerelőnél a kocsi.

Teslát vásárolnál? Tudj meg mindent, hogyan rendelhetsz Tesla Model 3-at Magyarorszgáról!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Elon Musk
2020. június 08.
A városi személyszállítást reformálná meg Elon Musk.

További hírek