Kecskeméti különkiadással jelentkeztek a civil kocsikból büntető rendőrök

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-02-12, 08:09

Néhányan úgy mentek át a piroson, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Februárban immáron második alkalommal hallat magáról a civil rendőrautós razzia, ismertebb nevén a pofátlan(TAN)ítási akció. Az ORFK kedd este egy különkiadással lepte meg a követőit a Facebookon, a 70 másodperc hosszúságú videóban látható elfogások mindegyike Kecskeméten történt.

A civil autókkal vadászó rendőröknek bőven akadt dolguk Kecskeméten is, néhány autós például úgy ment át a piroson, mintha az elő lenne írva a KRESZ-ben. Mondjuk szerintem a legdurvább az volt, amikor valaki úgy rongyolt át a zebrán, hogy a kijelölt gyalogosátkelő tele volt járókelőkkel, köztük egy anyukával, aki maga előtt tolt egy babakocsit (Ukrajnában nemrégiben egy részeg gyorshajtónak sikerült elsodornia egy babakocsit a zebrán, a vérfagyasztó balesetről videó is készült).

Az egyik kommentelő szerint Kecskeméten irtózatosan sok a szabálytalankodó autós, a hozzászóló szerint a Hírös Városban a kis utcákat is érdemes lenne szemmel tartatni, mert azokat sokan ralipályának használják abból a célból, hogy kikerüljék a lámpás kereszteződéseket.

A videó végén látható audis még halmozta is a dolgokat, egyrészt index nélkül kanyarodott jobbra, ráadásul úgy közlekedett, hogy az autóján se elöl, se hátul nem volt rendszámtábla. A magyar rendőrség egyébként nemrégiben átvett 8 vadiúj Škoda Octaviát, amelyek a civil ellenőrző flotta tagjai lesznek, miután minden szükséges eszközzel felszerelik őket.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Baleset-megelőzés (Facebook)

Kapcsolódó írások

Szabálytalankodó sofőr
2020. január 07.
Karácsonykor sem tétlenkedett a yard.
Fehér Honda szemből
2020. január 21.
Egyre meredekebb dolgokat látnak a rendőrök a közutakon.

További hírek