A Kiát is utolérte a logócserélési láz

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-02-27, 08:19

A logócseréről szóló hírt a vállalat vezérigazgatója is megerősítette.

A Kia a nem túl távoli jövőben logót cserél, az új emblémával a tervek szerint 2020 októberében kezdhetnek megismerkedni és megbarátkozni az emberek. Lehetséges azonban, hogy az új logót csak a Kia hibrid és elektromos modelljei fogják viselni, írja a Motor1.com.

„Az új embléma hasonlítani fog az Imagine koncepcióautón látott emblémához, de kissé másképp fog kinézni” – nyilatkozta az új logóról a Kia Motors vezérigazgatója, Han-woo Park. Az új embléma állítólag októberben fog megjelenni a Kia járművein.

Az „Imagine by Kia” névre hallgató tanulmányautót a 2019-es Genfi Autószalonon láthatta először a nagyközönség. A tisztán elektromos hajtású négyajtós modell várhatóan egy nagyobb méretű, kupésított szabadidő-autó lesz. Az autó garantált hatótávja majdnem eléri az 500 kilométert, de a szakemberek már dolgoznak azon, hogy ezt feltornázzák 800 kilométerre. A Kia azt ígéri, hogy a várhatóan 2021-ben érkező modellt 20 perc alatt fel lehet majd tölteni 100 százalékra. A Kia jelenleg két elektromos autót kínál, az e-Soult és az e-Nirót.

Kia koncepcióautó

Az elmúlt hónapokban több autógyártó is új logóval rukkolt elő, köztük volt a Lotus, a Volkswagen és a Citroën is. A francia autógyártó által bemutatott új emblémát a Citroën elektromos autói és hibrid modelljei fognak viselik majd, ugyebár ezt az utat követheti a Kia is.

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2019-es Jaguar I-Pace elektromos autó oldalról
2019. június 15.
A Jaguar elektromos autója nem várt hibát produkált

További hírek